Berget og Wolff Eikrem sørget for Malmö-seier

Den norske duoen sørget for jubelkveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Elfsborg-Malmö 1-2

Det ble en strålende kveld for den norske Malmö-duoen Jo Inge Berget og Magnus Wolff Eikrem da Elfsborg ble slått 2-1 på Borås Arena.

Magnus Wolff Wikrem kom inn som innbytter etter 78 minutter. Da sto det 0-0.

Et drøyt minutt senere ble han på strålende vis spilt gjennom av Jo Inge Berget, og nede ved dødlinja la han 45 grader ut med sitt første touch på ballen.

Foran mål kom Pawel Cibiki, som takket for nordmennenes strålende forarbeid med å ekspedere ballen i mål.

– Så Magnus hadde god tid
Elfsborg og Viktor Prodell brukte bare tre minutter på å utligne, men Malmös norske duo lot ikke hjemmelaget sitte igjen med noe som helst.

På overtid stormet Wolff Eikrem fremover fra midtsirkelen og helt ned mot hjørnet av 16-meteren på høyrekanten. Der fikk han tid til å sikte, og slo et glimrende innlegg som Jo Ingen Berget stanget i mål.

– Jeg så Magnus hadde god tid. Jeg tenkte at jeg skulle komme på første og håpe at den kom. Den satt der, det var en god heading og det var godt å se den gå i mål, sier Berget etter kampen.

– Det satt langt inne og det kom sent. Det finnes ikke noe deiligere enn dette. Det smakte godt, sier Jo Inge Berget.

Fra assistkonge til benkesliter
Wolff Eikrem var den store assist-kongen i Allsvenskan forrige sesong, men har stort sett vært henvist til benken så langt denne sesongen.

– Hvordan holder man Wolff Eikrem utenfor startelleveren etter disse målgivende pasningene, spurte C Mores kommentator.

Malmö startet kampen med en venstreback og en angriper som kantspillere, og underveis i kampen endret trener Magnus Pehrsson slik at en annen angriper og en sentral midtbanespiller ble flyttet ut på kant.

– Sier seg vel selv
Da satt Wolff Eikrem fortsatt på benken, og overfor Expressen er han kritisk når han får spørsmål om hvordan det føles.

– Det sier seg vel selv, gjør det ikke? Men det er jo ikke jeg som skal stå å svare på spørsmål om hvorfor jeg ikke spiller, sier nordmannen.

Han vil ikke spå hva de to målgivende har å si for mulighetene til å spille seg inn i startelleveren igjen.

– Det vet jeg ikke. Det får du spørre Magnus om. Jeg forsøker bare å få så mye som mulig ut av tiden jeg får spille. Vi får vel si at det var okay i dag, sier Wolff Eikrem.

Malmö er storfavoritt i Allsvenskan, og etter sju serierunder har de fått et forsprang på seks poeng ned til Djurgården på andreplass.