LSK felt av gammel kjenning

Lillestrøm hadde klart flest sjanser, men klarte ikke å stoppe Olivier Occéan fra å gi Odd sesongens første borteseier. Gjestene vant 1-0 etter en dødball.

Occéan hadde vært på banen i et kvarter da han fryktløst kastet fram en fot og skled inn vinnermålet i det 76. minutt. Den canadiske spissveteranen scoret på en corner fra Thomas Grøgaard.

Se matchvinner-scoringen i Sportsnyhetene øverst!

Dermed ble LSK senket av en av sine tidligere helter. Occéan spilte for Åråsen-klubben mellom 2006 og 2010. Han scoret da 35 mål på 97 seriekamper for de gulsvarte. Mandag holdt han seg til en behersket feiring.

For Odd var det årets første borteseier i Eliteserien. Skien-laget sto med tre strake tap på fremmed gress før det endelig løsnet i solskinnet på Åråsen. Dag-Eilev Fagermos menn gjorde samtidig et solid byks på tabellen og ligger nå på fjerdeplass med tolv poeng.

Sjansefattig før pause
Lillestrøm kunne derimot deppe over å ha sløst med sjansene i det som var klubbens tredje strake hjemmetap.

Arne Erlandsens lag ligger tredje siste på tabellen med seks poeng på sju kamper. Åråsen-formen må skjerpes om det ikke skal bli nok en tung sesong med ryggen mot veggen.

Det var lite å skrive hjem om fra første omgang. Lillestrøm hadde tilløp til et par gode angrep, men det ble aldri ordentlig farlig. I løpet av de første 45 minuttene hadde ingen av lagene noterte ett eneste skudd på mål.

Åpnet seg opp
Heldigvis for de 4527 oppmøtte på Åråsen åpnet kampen seg utover i annen omgang. Frode Kippe av alle prøvde seg på en frekk flikk etter 56 minutter, men forsøket til LSKs stopperkjempe gikk i stanga og ut.

Hjemmelaget skulle komme til flere sjanser. I det 65. minutt skjøt Bajram Ajeti like utenfor etter et innlegg fra Simen Rafn.

Kort tid senere burde Tomas Malec gitt Lillestrøm ledelsen, men slovaken hadde ikke centimeterne på sin side. Upresset trillet han ballen til side for mål.

(©NTB)