Chelsea én seier unna tittelen – sendte Middlesbrough rett ned til Championship

Vill jubel i Chelsea-leiren, mens Middlesbrough-spillerne gikk nedbrutt av banen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Chelsea – Middlesbrough 3-0:

Chelsea viste ingen nåde og er nå bare én kamp unna å sikre seg Premier League-tittelen etter å ha slått Middlesbrough 3-0 mandag kveld.

Se sammendrag øverst!

Nederlaget sendte Middlesbrough den tunge veien ned til Championship.

– Vi visste så godt hva vi måtte gjøre. Denne seieren var et stort steg mot ligatittelen. Kontinuitet er nøkkelen i ligaen. Vi vant tidligere denne sesongen 14 kamper på rad og det ga oss stor selvtillit i laget. Ingenting er avgjort enda, for vi trenger én seier for å være helt sikre. Men vi har vært ligaens beste lag denne sesongen, sa Chelseas midtbanestjerne Cesc Fagregas til Sky Sports News etter kampen.

– Vi trenger tre poeng til for å bli mestere. Vi har muligheten, men som du vet så er West Brom et vanskelig lag å møte. Men vi skal være klare, sa Chelseas Nemanja Matić til TV 2 Sporten etter kampen.

– Det var veldig viktig å vinne i dag. Nå trenger vi tre poeng på tre kamper. Det var et stort steg, men vi har tre kamper igjen og må ha tre poeng for å vinne tittelen, sa Chelseas manager Antonio Conte etter kampslutt.

Etter kampen fikk Middlesbrough-spillerne trøst av Chelsea-manager Antonio Conte, som også tok seg tid til å hylle de tilreisende bortesupporterne.

Middlesbrough-kaptein Ben Gibson innrømmer at nedrykket var fortjent.

– Vi har vært for dårlige gjennom hele sesongen. Fra start til mål var vi rett og slett ikke gode nok. Det gjelder meg selv, spillerne, støtteapparatet og klubbledelsen, sa han til Sky Sports.

Chelsea kan sikre seg Premier League-tittelen allerede fredag med seier borte mot West Bromwich.

– Det var et Chelsea som igjen vant overbevisende og igjen kjørte over sin motstander. De stormer mot et nytt ligagull og fikk fortjent stående applaus av fansen. Conte ble velfortjent hyllet. Det de har gjort denne sesongen er imponerende. På tribunen kostet Chelsea-eier Abramovitsj på seg et eneste stort smil, sa kommentator Kasper Wikestad.

Ekspertene i Premier League-studio mener Chelsea kommer til å vinne tittelen helt fortjent, og at det er helt fortjent at Middlesbrough må ned til Championship igjen etter én sesong i det øverste selskap.

– Chelsea vinner ligaen, og Boro rykker ned. Begge deler er fortjent. Dessverre for Boro ble denne kampen aldri spennende. Chelsea burde ha vunnet mye mer, sa TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller.

– Chelsea har aldri tatt foten av gasspedalen denne sesongen og har rett og slett vært fantastiske. De har vært strålende, sa Trevor Morley.

Fabregas med målgivende-rekord
Chelsea kunne tatt ledelsen allerede etter ett minutts spill. Skuddet fra Marcos Alonso fra skrått hold traff imidlertid via keeper og i tverligger.

Etter 23 minutter scoret Chelsea. Diego Costa dukket opp i feltet og satte enkelt inn 1-0-ledelse.

– Det var ikke godt forsvarsspill av Middlesbrough, men her må vi nevne assistkongen Fabregas for sin strålende målgivende til Costa, sa TV 2-kommentator Kasper Wikestad.

Ti minutter senere doblet Chelsea ledelsen. Marcos Alonso dukket opp på bakerste stolpe og dundret inn 2-0-ledelse. Igjen var Fabregas servitør.

– For en nydelig pasning av Fabregas. Nå vet både Conte og hele Stamford Bridge at det nærmer seg for Chelsea, slo Wikestad fast.

– Fabregas har nå satt rekord som den første til å runde et tosifret antall målgivende pasninger i seks Premier League-sesonger, poengterte kommentatoren.

Kjørte over Boro
Etter pause fortsatte Chelsea med å kjøre over Middlesbrough. Med tanke på alle sjansene de skapte de første 10 minuttene av omgangen var det nærmest et under at Chelsea gikk opp til både 3-0 og 4-0.

I det 64. minutt fikk Chelsea omsider uttellingen de hadde ventet på.

Matic dundret inn sitt aller første mål på Stamford Bridge. For tredje gang måtte Boro-keeper Guzan konstatere at ballen gikk mellom beina.

– Det var helt åpent mellom beina til Guzan. Det finnes ikke et shoppingsenter i Europa som er like åpent, spøkte Wikestad etter Chelseas 3-0-scoring.

Flere scoringer ble det ikke i kampen, og Chelsea vant som de ville 3-0.

Trevor Morley er mektig imponert over det Antonio Conte har gjort med Chelsea denne sesongen.

– Med tanke på det han har gjort denne sesongen og hvordan Chelsea har spilt, så er jeg ikke i tvil. Conte har gjort det bedre enn Mourinho gjorde i sin aller første sesong med Chelsea, slo Trevor Morley fast i Premier League-studio før kampstart.

Kante skadet
N'Golo Kante er skadet, og dermed kom Cesc Fabregas inn for årets spiller i Premier League.

Det var lenge usikkert om David Luiz ville rekke kampen på grunn av en liten skade. Brasilianeren ble imidlertid friskmeldt tidsnok til å rekke avspark.

Slik startet lagene:

Chelsea: Courtois – Azpilicueta, David Luiz, Cahill – Moses, Fabregas, Matic, Alonso – Pedro, Diego Costa, Hazard

Benken: Begovic, Terry, Zouma, Ake, Chalobah, Loftus-Cheek, Willian

Middlesbrough: Guzan – Fabio, Chambers, Gibson, Friend – De Roon, Clayton, Forshaw, Traore – Negredo, Downing

Benken: Konstantopoulos, Barragan, Bernardo, Leadbitter, Guedioura, Gestede, Bamford

Dommer: Craig Pawson, South Yorkshire