TIL REAL MADRID: Brasils  Vinicius Junior med troféet etter U17-mesterskapet. Nå er han klar for Real Madrid, mens Barcelona føler seg sviktet.
TIL REAL MADRID: Brasils Vinicius Junior med troféet etter U17-mesterskapet. Nå er han klar for Real Madrid, mens Barcelona føler seg sviktet. Foto: Martin Bernetti

Real Madrid kjøper 16-åring – Barcelona raser

Real Madrid skal ha kapret underskriften til stortalentet Vinicius Junior fra Brasil. La Liga-rival Barcelona føler seg forrådt av spillerens agent.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Flere ulike medier – blant annet brasilianske Globoesporte og spanske Marca – melder mandag at Real Madrid har sikret seg signaturen til den svært lovende og ettertraktede 16-åringen Vinicius Junior fra Flamengo.

Stjerneskuddet kommer først til Real Madrid sommeren 2018 for en totalsum på rundt 450 millioner kroner når sign-on-fee, agenthonorarer, lønn og andre kostnader er medregnet, hevder avisene.

– Det er ikke underskrevet en formell avtale fordi spilleren fremdeles er under 18 år. Men partene er enige om en muntlig avtale og premissene for overgangen. Alt er under kontroll og i tråd med FIFAs regler, skriver den Madrid-baserte avisen Marca.

Brasilianerens overgang til Real Madrid har imidlertid fått La Liga-rival Barcelona til å se rødt. Klubben hevder nemlig at de hadde førsteretten på spilleren.

– Føler seg forrådt av spillerens agent
Ifølge den Barcelona-baserte avisen Sport var ledelsen på Camp Nou sikker på at Vinicius Junior skulle ende opp hos dem før Real Madrid dukket opp og la mer penger på bordet.

– Florentino Perez (Real Madrids president, red.anm) utnyttet sin sterke økonomi for å unngå et nytt nederlag som skjedde med Neymar. Barcelona måtte trekke seg ut fordi de syntes at overgangssummen for 16-åringen var skandaløs, skriver Sport, og henviser til sentrale kilder i Barcelona.

Også Mundo Deportivo skriver om Barcelonas raseri etter at Vinicius Junior glapp for klubben.

– Barcelona trodde at Vinicius Junior skulle til dem og føler seg forrådt av spillerens agent. Barcelona ser på dette som et svik fra agentene. Spilleren var i Barcelona for to uker siden hvor partene ble muntlig enige om en overgang til dem, skriver avisen.

Vinicius Junior imponerte nylig stort for Brasil i det sør-amerikanske U17-mesterskapet. Han scoret fem ganger og ble trukket frem som turneringens beste spiller.

Brasilianske aviser har i lang tid skrevet om Vinicius Juniors talent og har allerede døpt ham til å bli «den nye Neymar».

Hernandez nærmer seg Real Madrid
Vinicius Junior er ikke den eneste spilleren Real Madrid skal ha sikret seg mandag.

Atlético Madrids Theo Hernandez blir trolig klar for byrivalen Real Madrid i løpet av kort tid. Mandag besto 19-åringen den medisinske testen, ifølge Marca.

Hernandez er for tiden lånt ut til Alavés. Forsvareren ønsker seg til Real Madrid, selv om Atlético Madrid hadde foretrukket å selge ham til Barcelona, skriver avisen.

Venstrebacken kan gå inn dørene på Santiago Bernabéu som Real Madrid-spiller når 24 millioner euro er satt inn på kontoen til Atlético. Det er utkjøpsklausulen han har i kontrakten sin.

Ifølge avisen kommer Real Madrid til å gjøre signeringen offisiell etter at Alavés har spilt cupfinale mot Barcelona 27. mai.