LSK-keeperens advokat: – Han har det veldig tungt

Daniel Fernandes skjønner at klubben valgte å utestenge ham.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I helgen kom det frem at LSK-keeper Daniel Marcio Fernandes (33) hadde testet positivt på stoffet Dextroamfetamin, som vangligvis benyttes til behandling av ADHD.

Stoffet ble funnet i en prøve tatt etter kampen mot Sandefjord 2. april i år. 33-åringen har spilt tre av LSKs kamper denne seongen. Han oppga medsinbruken før prøven ble tatt, men har ikke søkt om fritak for den.

Fernandes' advokat Morten Justad Johnsen forteller at keeperen er fortvilet over situasjonen han har havnet i.

– Han har det veldig tungt. Det er vanskelig å ha en sånn sak hengende over seg, sier Johnsen.

Han pratet kort med Fernandes på fredag, og forteller at de også har pratet sammen i helgen. Etter det Johnsen kjenner til har Fernandes hatt diagnosen siden januar 2016.

– Han fikk i seg dette stoffet på grunn av en diagnose han har. Han fikk forskrevet medisinen av lege, og skulle hatt et medisinsk fritak, sier han.

Klubben har valgt å utestenge Fernandes fra alle felles treninger og kamper inntil videre.

– Det har Fernandes akseptert. Han forstår at både han og klubben er i en vanskelig situasjon. Det er uproblematisk for Fernandes, sier Johnsen.

Advokaten forteller at Fernandes har gjennomført Ren Utøver, et E-læringsprogram som gir en grunnleggende antidopingopplæring.

– Nå vil vi sette oss ned med Antidoping Norge og gi dem all informasjon i saken. Fernandes har gitt uttrykk for at han ønsker å samarbeide godt med dem.

TV 2s dopingekspert Mads Kaggestad sier han tror det vil gi formildende omstendigheter for Fernandes om det stemmer at han har ADHD-diagnose.

– Men det er jo en stor tabbe ikke å opplyse om det. Det er også en grunn til at det står på forbudslisten. Det gir en sentralstimulerende effekt som kan være gunstig i situasjoner der man må være på, slik som en keeper gjerne må være, sier Kaggestad.