Advarer mot nattlading: – Kan føre til dødsbrann

– Folk må skjerpe seg for å unngå den første dødsbrannen.

– Folk må skjerpe seg for å unngå den første dødsbrannen, advarer branninspektør Sigurd Folgerø Dalen i Oslo brann- og redningsetat.

Å lade opp mobilen om natten er blitt regelen mer enn unntaket, sier branninspektøren til God morgen Norge.

Nå retter Dalen en klar advarsel, og sier at brannvesenet har registrert at det blir branntilfeller av det.

– Det er ladere som tar fyr, og det er ledninger til ladere som tar fyr, og det er mobiltelefoner som tar fyr, sier Dalen som forteller om et ektepar som opplevde at det plutselig begynte å brenne fra en iPad som sto til lading:

Tidsspørsmål

– De satt og så på TV da det begynte å ryke bak sofaen, det var ledningen til laderen som hadde tatt fyr. Heldigvis satt de der. Denne gangen satt de der og fikk slokket med en gang, men hadde dette ekteparet ligget og sovet, og dette hadde fått lov til å starte i for eksempel stua, kunne dette blitt en full rombrann med de konsekvenser det har, sier branninspektøren.

Dalen legger til at det kunne gått langt verre dersom dette hadde skjedd i et soverom. Branninspektøren frykter at det bare er et tidsspørsmål før den første dødsbrannen.

– Jeg har gått ut ganske hardt og sagt det, nettopp fordi vi vet omfanget. Før eller siden kommer de variablene til å slå til for fullt i feil retning. Da er vi redde for at vi også kan få dødsbranner, sier Sigurd Folgerø Dalen i Oslo brann- og redningsetat.