SKUFFET: Det gikk ikke på skinner for Klopp og rødtrøyene i søndagens hjemmekamp mot Southampton. 
SKUFFET: Det gikk ikke på skinner for Klopp og rødtrøyene i søndagens hjemmekamp mot Southampton.  Foto: Reuters / Phil Noble

Slik unnskyldte Klopp uavgjortresultatet mot Southampton

Liverpool-manager Jürgen Klopp får kritikk for sin unnskyldning etter den skuffende 0-0-kampen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Liverpool gikk nok en gang skuffet av banen etter det målløse oppgjøret mot Southampton på Anfield søndag.

De røde hadde mulighet til å legge press på Manchester City og Manchester United i kampen om mesterligabillettene.

James Milner fikk muligheten fra straffemerket midtveis i andre omgang, men på kontroversielt vis ble Southampton-målvakt Fraser Forster den store helten. Kampen endte 0-0, og dermed må Manchester City sies å være favoritt til å sikre den viktige tredjeplassen, som gir direkte inngang til Champions League.

– Modig nok til å si det
Takket være Arsenals 2-0-seier over Manchester United seinere på dagen, har Klopps menn fortsatt skjebnen i egne hender.

Etter det skuffende resultatet foran Anfield-publikumet, ga Liverpools karismatiske manager gressteppet en del av skylden.

– Jeg vet ingen vil høre det, men jeg er modig nok til å si det. Banen var skikkelig tørr. Vi ga den mye vann, men etter 15 minutter var den tørr igjen på grunn av vinden. Man kunne se på pasningspillet at det var vanskelig, sa Klopp etter kampen, ifølge Daily Mail.

– I en kamp med mye ballbesittelse må man ha best mulig underlag. Man trenger best mulige forhold, spesielt i en hjemmekamp som dette. I dag hadde vi ikke det. Det er ingen sin feil. Vi ga alt, men det gikk ikke, sa den 49 år gamle tyskeren.

– Om Rodgers hadde sagt dette..., skriver en Twitter-bruker om Klopps uttalelser.

Rødtrøyene har kniven på strupen i de to gjenstående kampene. Manchester City ligger ett poeng bak Liverpool som holder tredjeplassen, men har én kamp mindre spilt. Manchester United jager fem poeng bak på femteplass. Erkerivalen har også én kamp mindre spilt.

Arsenals seier over Mourinho & Co. gir London-klubben igjen et lite håp om å kapre en Champions League-plass. Wengers mannskap ligger seks poeng bak Man. City med én kamp mindre spilt enn Manchester-klubbene.

Dermed vil kampen om de attraktive Champions League-plassene trolig vare til siste slutt.

Sviktende hjemmeform
Merseyside-klubben har gjort det vanskelig for seg selv. På ni kamper før nyttår tok de 23 poeng på Anfield. Etter nyttår står de med svake 15 poeng på like mange hjemmekamper.

I søndagens kamp var det så å si enveiskjøring mot gjestenes mål gjennom hele første omgang, uten at vertene kom til de store sjansene. Liverpool fikk opp tempoet og fortsatte presset etter pause. «Soton» forsvarte seg bra, og for fjerde gang på rad måtte Klopps menn gå målløse av banen mot laget fra den engelske sørkysten.

– Vi liker å spille hjemme. Det er bare en mental greie, hvis det i det hele tatt er noe. Vi ser det ikke slik. Guttene liker seg her, og de liker å spille foran supporterne sine. Det er alt, sa manager Jürgen Klopp.