Tesla lager raske biler, og innimellom kan faktisk det gi grunnlag for å få mildere straff, om du blir tatt i fartskontroll. Illustrasjonsfoto
Tesla lager raske biler, og innimellom kan faktisk det gi grunnlag for å få mildere straff, om du blir tatt i fartskontroll. Illustrasjonsfoto

Tesla-sjåfør tatt i 110 km/t i 60-sonen - fikk  redusert straff

Retten: – Domfelte kjørte bil som har meget rask akselerasjonsevne.

SDet var 31. juli i fjor at den 22 år gamle mannen foretok en forbikjøring av en annen bil over en kortere strekning i Norhordland.

Idet Tesla-sjåføren skulle kjøre forbi, akselererte den andre bilen. I stedet for å bremse og kjøre inn bak bilen, økte han farten for å komme seg forbi, skriver ba.no.

Kortere tapstid

I tingretten ble 22-åringen dømt til 15 dagers fengsel samt forbud mot å kjøre bil 14 måneder.

Nå har Gulating lagmannsrett redusert straffen til 30 timers samfunnsstraff samt at tap av førretten ble redusert til 10 måneder.

Retten mener at forbikjøringen var forsvarlig og ettersom han kjørte en meget rask bil, slipper han med noe mildere straff.

Han må bare avlegge en praktisk prøve og ikke full ny førerprøve, slik tingretten kom frem til.

Lagmannsretten slår fast at fartsoverskridelsen ikke var vesentlig høyere enn det som er nødvendig for å foreta en ellers aktsom forbikjøring.

Rask bil

«Det vises til at domfelte kjørte en bil som har en meget rask akselerasjonsevne, det var ikke annen trafikk på stedet og domfelte bremset umiddelbart ned etter at forbikjøringen var ferdig», skriver lagmannsretten.

Aktor var også enig i at samfunnsstraff var mer passende reakasjon enn fengsel.

Bakgrunnen er et rundskriv fra Riksadvokaten som har tatt til orde for at samfunnsstraff skal gis for hastigheter mellom 110 og 115 km/t i 60-soner.

Les flere bilsaker i BAs motormagasin her

Tesla Model S: – Dette er det råeste jeg har kjørt

Spennende planer fra Tesla, se mer i videoen under: