19-årig debutant hylles: – Alexis vet navnet hans nå

Manchester United tapte kampen, men Axel Tuanzebe får bestått med glans etter debuten fra start.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

4Arsenal-Manchester United 2-0

José Mourinho holdt hva han lovet og byttet åtte spillere inn på sitt Manchester United-lag mot Arsenal.

Blant dem var 19 år gamle Axel Tuanzebe på høyreback.

Men de som trodde Tuanzebe skulle bli en lettvekter, som ville bli snurret rundt med av Alexis Sánchez tok feil.

– Han gjorde en fantastisk jobb, og jeg tror Alexis Sánchez vet hva han heter nå, for guttungen spilte veldig godt, sier José Mourinho etter kampen.

Mannsmarkering

Selv om Arsenal til slutt vant 2-0 kom ikke scoringene som så ofte før fra Alexis Sánchez, men fra Granit Xhaka og Danny Welbeck.

Sánchez var i store deler av kampen stille, og selv om Tuanzebe et par ganger fikk merke at det ikke er en lek å forsvare mot verdensklassespillere klarte han seg godt.

– Det er alt takket være manageren fordi han ga meg muligheten. Vi fikk ikke seieren, som er skuffende, men personlig er jeg opprømt, sier Tuanzebe til manutd.com etter kampen.

– Manageren ga meg en oppgave: Å holde meg nær Alexis, og det virket som jeg gjorde det ganske bra. Men vi vant ikke, så det betyr ikke så mye.

Den 19 år gamle forsvarspilleren har vært kaptein på Uniteds reservelag, og viste at han har noe i seg.

Fikk ros fra TV 2s eksperter

Også TV 2s ekspertpanel var imponert over det Tuanzebe viste frem, da de diskuterte hans prestasjoner i førsteomgang.

– For en spiller han er. Det første vi la merke til farten. Han har en deilig fysikk, og virket i tillegg komfortabel og er en god ballspiller, sier Brede Hangeland i Premier League-studio.

I den første omgangen hadde høyrebacken, som er mest vant til å spille midtstopper, en treffprosent på pasningene på 92.

Det var ikke bare fordi han spilte enkelt. Ved flere anledninger demonstrerte han stor selvtillit.

– Det er fascinerende den roen han har hver gang han har ballen. Selv med masse Arsenal-spillere rundt seg er han kreativ og rolig, sa Petter Myhre.

Og selv om United til slutt endte opp med å tape kampen er det ingen som kan skylde det på Axel Tuanzebe, som nå tar sikte på mer spilletid.

– Målet mitt når er å få så mange minutter som mulig til slutten av sesongen, og kommer tilbake sterkere til sesongoppgjøringen. Jeg vil vise manageren at jeg er her, og at jeg er en av de sterkere kandidatene for neste års lag, sier søndagens debutant.