Etter Manchester Uniteds tap mot Arsenal søndag mener TV 2s Premier League-eksperter at José Mourinho og Manchester United har gitt opp ligaen.

– Det er en større mulighet å få Champions League-spill gjennom Europaligaen enn gjennom Premier League. Det spørsmålet er ferdig snakka etter den kampen her, sa Brede Hangeland i Fotballkveld England.

– Man ser det også på hvordan han prater etter kampen. Jeg tror han har bestemt seg for prioriteringen.

Petter Myhre mener det er en helt naturlig prioritering.

– De kan vinne en tittel. Det betyr enda mer å vinne en tittel enn å nå topp 4. I tillegg kan de få en Champions League-plass ved å vinne Europaligaen. Da er det helt naturlig å gå for det, sa han.

Etter kampen innrømmet José Mourinho også at en Europaliga-triumf henger høyere enn en topp fire-plassering.

– Alt handler om Europaligaen nå. Vi prøvde å spille for et resultat i dag. Du kan si at jeg gjorde endringer, men du kan ikke si at vi ikke prøvde å vinne kampen.

Liverpool kan ikke føle seg sikre

Petter Myhre mener at Manchester City er klare favoritter i topp 4-racet.

– De ser solide ut. Ser man bort i fra Chelsea og Tottenham, er de klare favoritter til å havne på topp fire. De bør absolutt gå etter tredjeplassen som gir direkte kvalifisering til Mesterligaen, sa Myhre søndag kveld.

Myhre er imidlertid ikke sikker på at Liverpool vil få en topp 4-plassering selv om de for øyeblikket ligger på en tredjeplass.

– De har avgitt fem poeng på to hjemmekamper. Det var jo de to kampene som skulle sikre dem topp fire. Hadde de gjort jobben sin i de kampene hadde det vært veldig stor sannsynlighet for at de ville havnet på topp fire, sa Myhre.

– Nå må de ut i tøffe kamper med kniven på strupen.

Gavepakke til Wenger fra Klopp

Arsenal på sin side har igjen los på fjerdeplassen etter søndagens seier mot José Mourinho og Manchester United. Arsène Wenger har som kjent aldri havnet utenfor topp fire med sitt Arsenal.

– Vi har fortsatt en sjanse, sa Wenger etter kampen.

Brede Hangeland er enig, men mener at de må vinne de resterende fire kampene for å klare det.

– Men det er jo fullt mulig. De begynner å finne sin form i den nye formasjonen, sa han og fremhevet seieren i dag som et mulig vendepunkt.

– De møter ett av de andre topplagene. Det har vært noe der over mange år. Wenger har aldri slått Mourinho, det gjør han nå. Det kan de ta med seg videre.

Liverpools uavgjortresultat mot Southampton karakteriserer ekspertene i studio som en gavepakke til Arsenal.

– De er favoritt i alle de fire gjenstående kampene. Så får man se hva Manchester City og Liverpool gjør. Absolutt muligheter for Arsenal i et race som så avsluttet ut etter tapet for Tottenham. De fikk en gave fra Liverpool tidligere i dag, sa Myhre.