Welbeck scoret mot United igjen da Wenger fikk slutt på Mourinho-marerittet

Fornyet Champions League-håp for Arsenal etter tre magiske minutter mot Manchester United.

Arsenal-Manchester United 2-0

Se kampsammendrag øverst.

To Arsenal-scoringer på tre minutter gjorde slutt på manager Arséne Wengers Mourinho-mareritt.

For første gang tok Wengers Arsenal rotta på et lag trent av Mourinho i ligaen, og bare hans andre triumf totalt på 16 forsøk.

Det lar ikke portugiseren gå ubemerket hen på pressekonferansen etter kampen.

– Arsenal-fansen er glade, så da er jeg glad. Det er første gang jeg forlater Highbury og Emirates at de ikke gråter, sier Mourinho før han kommer med et nytt stikk til Arsenal titteltørke i Premier League.

– Tror du at jeg nyter en stor klubb som Arsenal ikke vinner troféer? Det gjør jeg ikke.

Samtidig betyr 2-0-seieren at London-klubben har fornyet håp om en plass i topp fire som gir Champions League, spesielt etter at Liverpool bare klarte 0-0 hjemme mot Southampton tidligere søndag.

– «The Gunners» fyrte med alt annet enn løskrutt. De sender et signal om at de skal være med og slåss om topp fire, sier TV 2s Premier League-programleder Jon Børrestad.

– Vi har fortsatt en matematisk sjanse, men vi trenger hjelp. Den beste hjelpen vi kan og oss selv er ved å vinne våre egne kamper, sier Arsène Wenger.

Granit Xhaka og Danny Welbeck scoret målene i det 54. og 57. minutt, Welbecks tredje scoring mot Manchester United siden han forlot klubben til fordel for nettopp «The Gunners».

– De var heldige på det første målet, men etter det så kontrollerte de kampen. Og til slutt ga Manchester United mer eller mindre opp, sier Hangeland.

– I dag var Manchester United rett og slett ikke gode nok, sier ekspertkollega Petter Myhre.

TAKK FOR KAMPEN: José Mourinho og Arsène Wenger.
TAKK FOR KAMPEN: José Mourinho og Arsène Wenger. Foto: Ian Kington

Mange bytter

Arsenal-seieren gjorde slutt på Uniteds ubeseirede rekke på 25 kamper i Premier League, og litt av forklaringen kan ligge i at United gjorde åtte endringer fra laget som slo Celta Vigo 1-0 i torsdagens Europaliga-semifinale.

– Jeg lurer på om det 2-0-målet er det endelige øyeblikket der Mourinho gir opp Premier League, og satser alt på Europaligaen. Han har måtte ri to hester over lang tid. Nå er det ingen tvil om at letteste vei til Champions League er å vinne Europaligaen, sier Brede Hangeland.

José Mourinho mener ikke Arsenal var bedre enn hans lag.

– Jeg er skuffet med resultatet, ikke prestasjonen. Vi tapte fordi vi ikke scoret, og vi hadde noen store sjanser til å score. De hadde flaks med første målet, sier José Mourinho etter kampen.

– Alt handler om Europaligaen nå. Vi prøvde å spille for et resultat i dag. Du kan si at jeg gjorde endringer, men du kan ikke si at vi ikke prøvde å vinne kampen.

Returoppgjøret mot Celta Vigo går torsdag, og mange av Mourinhos beste ble spart.

José Mourinho, som hadde varslet store utskiftninger, ga Axel Tuanzebe (19) sin United-debut på Emirates, i tillegg til en start for både Wayne Rooney og Anthony Martial.

– Jeg gjør ikke elleve bytter fordi jeg ikke har flere spillere. Jeg stoler på spillerne. Jeg vet de har kvalitet og at de har lyst. Med ammunisjonen vi har så skal vi prøve alt vi kan for å vinne, sa Mourinho før kampen.

Store sjanser begge veier

Og det ga seg utslag i form av en fartsfylt åpning på kampen med store sjanser til både Anthony Martial og Aaron Ramsey i løpet av kampens første ti minutter, men Petr Cech og David De Gea stoppet de første truslene.

Rundt halvtimen etablerte hjemmelaget et visst trykk for første gang. Etter et par misbrukte Arsenal-sjanser var det imidlertid United som fikk den neste store. Og det var en gavepakke.

Arsenal-forsvaret forærte Wayne Rooney en kjempesjanse da hverken Laurent Koscielny eller Cech ville ha pasningen fra Rob Holding. Cech stod imidlertid i veien for United-kapteinens avlslutning

– Kampen har hatt alt bortsett fra scoringer. Det har bølget frem og tilbake, og begge lag har kunnet score. Fortsetter de slik blir det mål i andreomgang, sa TV 2-ekspert Brede Hangeland.

Heldig 1-0-scoring

Men andreomgang begynte alt annet enn på samme måte. Det var tvert om ganske søvning frem til Granit Xhaka fikk ballen på 35 meters hold.

Sveitseren tok noen steg til siden og frem, før han bestemte seg for å bruke sitt tunge skudd. Langskuddet traff ryggen til Ander Herrera og det satte David De Gea ut av spill da ballen fikk en for Arsenal-spilleren perfekt bue og inn over keeperen og i nettet.

– Granit Xhaka hadde mye flaks der. Det var akkurat det Arsenal trengte. Det så ut som det skulle gå langt over tverrliggeren, sier BBC-ekspert Mark Schwarzer.

Arsenal har ofte slitt med å score mål mot José Mourinhos lag, men bare tre minutter senere hadde hjemmelaget doblet ledelsen, og den gangen var det mindre flaks involvert.

Alex Oxlade-Chamberlain fikk ballen på høyrekanten og slo et perfekt innlegg inn til Danny Welbeck. Welbeck steg til vers i feltet og stanget ballen i mål via tverrliggeren.

– Det er en praktfull heading. Han treffer perfekt, sa TV 2-kommentator Øyvind Alsaker.

Welbeck fikk spørsmål etter kampen om at han jublet for målet mot gamleklubben.

– Når du scorer må du være glad. Det er bare naturlig. Når jeg går ut på banen er det bare business, sier han.

2-0 og plutselig var det mer lyd i hjemmefansen. José Mourinho svarte med å bytte innpå Jesse Lingard og Marcus Rashford, og selv om United tok over banespillet slet de med å skape store sjanser.