Lørdag spilte prins Harry (32) polokamp i Ascot i England. Bilder fra arrangementet viser at en helt spesiell person hadde tatt turen for å heie på ham, nemlig hans amerikanske kjæreste Meghan Markle (35), kjent fra tv-serien «Suits».

Ifølge TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland, kan bildene fra polokampen symbolisere en utvikling i forholdet mellom det forelskede paret.

– Veldig hyggelige bilder fra Storbritannia av en smilende og tydelig stolt Meghan Markle, som står på sidelinjen og ser sin kongelige kjæreste prins Harry spille polo, sier han.

Polokampen er det første offentlige arrangementet de to har vist seg på sammen.

– Dette er veldig spennende, fordi det så tydelig forteller hvor seriøst deres forhold er, og at det nå kan gå mot en forlovelse for de to, sier Totland.

Også andre britiske medier, som Daily Mail og The Telegraph, skriver at bildene beviser at Markle for alvor er på vei inn i kongehuset.

«Hvis man noensinne trengte et bevis på at miss Markle har kommet for å bli, så er hennes avgjørelse om å bli med på polo, en sport så nære prins Harrys hjerte, beviset», skriver The Telegraph.

Polo-tradisjon

Totland forklarer at det tidligere har vært tradisjon for de kongeliges utvalgte å delta på polokamper for å se sine utkårede.

DIANA: I november 1986 var prinsesse Diana med da prins Charles spilte polokamp i Florida.
DIANA: I november 1986 var prinsesse Diana med da prins Charles spilte polokamp i Florida. Foto: Doug Jennings/AP

– Vi har jo tidligere sett slike bilder av daværende prinsesse Elizabeth se sin Philip spille polo, av Lady Diana Spencer se på prins Charles og ikke minst Kate Middleton se på prins William. Og vi vet jo alle hvordan det gikk med dem, sier han.

Ifølge britisk presse skal Markle også være invitert med som prins Harrys følge når Kates søster, Pippa Middleton, gifter seg 20. mai, der både prins George og prinsesse Charlotte skal være blant brudebarna.

– Etter sigende vil imidlertid Meghan bare komme på bryllupsfesten og ikke i kirken. Man er visst redd for at hun og Harry skal stjele showet fra brudeparet, sier Totland.

Rykter i høst

Det var i høst at ryktene om en romanse mellom skuespilleren og prinsen begynte å svirre, etter at de møtte hverandre i mai i fjor. I mars tok prinsen med seg Markle da han dro i bryllupet til en venn, og allerede da begynte spekulasjonene om en forlovelse var i emning.

I januar skal de to ha reist til Tromsø, og fått med seg hvalsafari og spektakulære solnedganger.

Alt har imidlertid ikke vært rosenrødt for det unge paret. Like etter at forholdet mellom de to ble offentliggjort, kom prins Harry med en uvanlig uttalelse via kongehuset om at Markle var utsatt for trakassering av media.

«Prins Harry er bekymret for Ms. Markles sikkerhet, og er dypt skuffet over at han ikke har klart å beskytte henne. Det er ikke riktig at Ms. Markle skal utsettes for en slik storm få måneder inn i et forhold», sto det i uttalelsen.