VIL HOLDE PÅ TRADISJONENE: Skolene skal ikke kunne velge bort skolegudstjenesten, om Frp får det som de vil. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
VIL HOLDE PÅ TRADISJONENE: Skolene skal ikke kunne velge bort skolegudstjenesten, om Frp får det som de vil. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Frp vil ha obligatoriske skolegudstjenester

GARDERMOEN (TV 2): Fremskrittspartiets landsmøte vedtok søndag å gjøre det obligatorisk for skolene å arrangere skolegudstjenester.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Forslaget kom fra Buskerud Frp og ble vedtatt av landsmøtet.

I uttalelsen pekes det på at samarbeidet mellom kirken og skolen har lange tradisjoner. En skolegudstjeneste innebærer ikke noe trospress mot den enkelte eleven, men er en mulighet til å lære om norsk kultur og kristen tradisjon, heter det videre.

«Gudstjenester foran jul har en viktig plass, og man kan ikke forstå Norge hvis man ikke skjønner og forstår hva kristendommen har betydd. Samtidig vil eleven få en opplevelse av hva det vil si å være med på en gudstjeneste», heter det i teksten fra Buskerud Frp.

Sylvi Listhaug er glad for vedtaket, men understreker overfor TV 2 at dette ikke innebærer at noen skal tvinges til å gå i kirken.

– Det skal være fullt mulig å si at man ikke ønsker å delta. Men vi mener det er bra at skolene tilbyr gudstjeneste sånn at de som ønsker å gå på det, kan gjøre det. Det er en del av vår kultur og tradisjon som har vært i veldig mange år og som jeg tror mange har positive opplevelser knyttet til, sier Listhaug.