Siktet for uaktsomt draP:

To omkom og åtte arrestert etter at vannscooter kjørte oppi båt

To kvinner er døde etter en voldsom ulykke i havnen i København lørdag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ulykken skjedde klokken 19.43 lørdag. Kort tid før hendelsen fikk politiet flere meldinger om at noen kjørte vannscooter i høy fart i havnen.

Vitner forteller til EkstraBladet at fire menn på vannscootere gasset på mot to små båter. Det var sju-åtte unge damer i hver båt. To av vannscooterne raste forbi i høy fart, mens det gikk galt for den tredje.

– Den tredje vannscooteren lettet liksom fra vannet, fløy gjennom luften og traff den ene båten. Det lød et høyt smell. Både båten og vannscooteren snurret rundt og det ble ropt og skreket fra båten, forteller vitnet Mads Pedersen.

Politiet: Villmannskjøring

Det ble tidlig klart at én person var omkommet. Ifølge TV 2 Danmark er dette en amerikansk kvinne. En annen ung, amerikansk kvinne ble fraktet til Rigshospitalet med alvorlige skader. Hun døde noe senere. Ytterligere fem personer er skadet.

Politiet i København legger ikke fingrene imellom når de beskriver oppførselen til vannscooterførerne.

Førerne stakk fra stedet etter ulykken, men ble senere pågrepet. En av dem er siktet for uaktsomt drap, syv andre for uvettig kjøring. De åtte er pågrepet og skal fremstilles for varetektsfengsling.

– Villmannskjøring og villmannsseiling har det til felles at hensynsløse gjerningsmenn uten tanke og respekt for andre gjør som de vil. Det gikk i går ut over glade besøkende i Københavns Havn og kostet to uskyldige livet, skriver politiet i en pressemelding, og fortsetter:

– Vi var til stede i havnen i går, men til tross for det tilsidesatte en flokk bøller all fornuft og hensyn til dette.

Anslår farten til 100 km/t

Ifølge TV 2 Danmark er det kun tillatt med vannscootere og andre vannsportaktiviteter i havnen etter skriftlig avtale.

Generelt gjelder strenge fartsgrenser på seks knop i hovedløpet og fire knop i kanalene. Et vitne sier til TV-kanalen at vannscooterne trolig holdt en fart på over 100 kilometer i timen.

Kjøring med vannscooter var lenge ulovlig i Norge. Fra og med 1. juli 2013 trådte nye regler i kraft. De nye lovene innebærer at det er lov å kjøre vannscooter, men at det er regler med tanke på hvor langt fra land det kjøres, verneområder og hvor lang unna verneområder det kjøres.