ERKLÆRT DØD: Luftambulansen ble tilkalt da politiet kom til adressen natt til søndag, men mannen i 40-årene ble erklært død. Foto: Freddie Larsen
ERKLÆRT DØD: Luftambulansen ble tilkalt da politiet kom til adressen natt til søndag, men mannen i 40-årene ble erklært død. Foto: Freddie Larsen

Mann i 40-årene døde etter slåsskamp med foreldrene

Faren i 70-årene er siktet for grov kroppsskade etter hendelsen i Ørje i Østfold natt til søndag, men hevder han handlet i nødverge.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var faren som ringte politiet klokken 00.47 for å varsle om at sønnen gikk løs på foreldrene med et slagvåpen.

– Rett etter midnatt fikk politiet melding fra en eldre mann om at sønnen hans lå skadet på gulvet og at det hadde vært en kamp mellom dem, sier Arild Eikås, politiadvokat i Øst politidistrikt til TV 2.

Flere bevæpnede patruljer rykket ut til adressen og fant en hardt skadet mann på stedet. Luftambulansen ble tilkalt, men mannen ble erklært død, opplyser Østfold politidistrikt i en pressemelding.

Den eldre mannen fortalte at sønnen hadde angrepet han og kona, og at han derfor hadde slått sønnen med en gjenstand. Sønnen bor til vanlig i Oslo, og var på besøk hos foreldrene, opplyser politiet til TV 2.

– Vi vil på nåværende tidspunkt ikke gå nærmere inn på hans bakgrunn, sier Eikås.

Både foreldrene og sønnen er etnisk norske.

Siktet for grov kroppsskade

Den avdøde mannen er sønnen som faren snakket om i nødsamtalen. Både faren og moren var påført skader og ble fraktet til Sykehuset Østfold Kalnes for behandling.

Mannen ble skrevet ut fra sykehuset søndag morgen og sendt til politiets sentralarrest på Grålum. Han er siktet for grov kroppsskade med døden til følge, men politiet varsler at siktelsen kan bli endret.

Politiet vil ikke opplyse om hvorvidt det tidligere hadde vært voldsepisoder i familien, eller om relasjonene mellom sønnen og foreldrene.

Mener det var nødverge

En av teoriene politiet arbeider ut fra, er at hendelsen dreier seg om en nødvergesituasjon.

– Vi har det som en teori fordi alle de involverte er skadd. Forhåpentligvis vil avhørene gi svar på flere av omstendighetene bak hendelsen, sier politiadvokat Jon Granrud i Øst politidistrikt til NTB.

Mannen erkjenner ikke straffeskyld og mener han handlet i nødverge.

Den avdøde vil bli obdusert for å avdekke dødsårsaken. Politiet tar avhør av familiemedlemmer og har søndag hatt en rundspørring i nabolaget der foreldrene bor.