Steven Holcomb (nummer to fra venstre) poserer etter å ha sikret OL-gull i Vancouver 2010.Justin Olsen
, Steve Mesler
 og Curtis Tomasevicz var de tre andre på laget.
Steven Holcomb (nummer to fra venstre) poserer etter å ha sikret OL-gull i Vancouver 2010.Justin Olsen , Steve Mesler og Curtis Tomasevicz var de tre andre på laget. Foto: Michael Sohn

OL-vinner (37) funnet død på treningsleir

Bobkjøreren Steven Holcomb ble funnet død på rommet sitt ved US Olympic Training centre i Lake Placid.

Det skriver USAs olympiske komité (USOC) i en pressemelding.

De skriver videre at ingen ytterligere informasjon er tilgjengelig. Dødsårsaken er derfor ikke kjent, men ifølge kilder til nyhetsbyrået AP dreier det seg ikke om noe kriminelt.

– Hele den olympiske familien er sjokkert og trist over dette utrolig tragiske tapet av Steven Holcomb, sier USOC-direktør Scott Blackmun.

– Steve var en fantastisk idrettsutøver, og en enda bedre person. Hans utholdenhet og prestasjoner var en inspirasjon til oss alle.

Holcomb var pilot på USAs gullvinnende firerbob-lag i Vancouver-OL i 2010. Det var USAs første gull på øvelsen siden 1948.

Under OL i Sotsji tok han bronse både med firer- og med toerlaget, og han hadde også flere VM-gull å vise til.

Holcomb slet før den store OL-suksessen med depresjon da en øyesykdom truet med å gjøre slutt på karrieren hans. En operasjon reddet både synet og idrettskarrieren.

I sin egen bok: «But Now I See: My Journey From Blindness to Olympic Gold» avslørte han at han forsøkte selvmord i 2007.

– Depresjon er ikke noe du blir smittet av en dag og er syk den neste. Det er en gradvis, degenerativ prosess, mye likt min egen øyesykdom. Og akkurat som med blindheten min valgte jeg å slåss med mine egne demoner, uten å si noe til noen, eller søke hjelp fra andre, skrev han ifølge USA Today.