Listhaug: – Det å ha barn har gitt meg et annet perspektiv på livet

GARDERMOEN, TV 2: I juli skal Sylvi Listhaug tilbake til politikken etter tre måneders mammapermisjon. Samtidig nevnes hennes navn i veteranenes prat om en fremtidig ny partileder.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sylvi Listhaug (Frp) skal tilbake til politikken i juli etter tre måneder i mammapermisjon.

Listhaug mener at det å ha barn har gitt henne et nytt syn på livet. I begynnelsen av april fikk hun og ektemannen Espen Espeset sitt tredje barn, lille Steffen.

– Det setter livet mye mer i perspektiv. Det er jo det største i livet, og det er klart at du forstår jo da de som har barn på en annen måte. Utfordringer i hverdagen, tidsklemma, alt du skal rekke over og den dårlige samvittigheten som så og si alle foreldre har, sier hun til TV 2.

Ny partileder?

Frp har sitt landsmøte i helgen, og på landsmøtet er det flere veteraner som peker på nettopp Sylvi Listhaug som en mulig fremtidig ny partileder.

– Hun er en rotfestet Frp-er. Snakker i klar tale, har handlekraft, troverdighet, tyngde, hun er flink på alle mulige måter. Hun har også et godt familieliv og en flott ektemannen i ryggen for alt hun gjør, sier Carl Ivar Hagen til TV 2.

Også Per Sandberg har troa på at Listhaug ville klare oppgaven.

– Allerede i 2001 så vi at det var et enormt potensiale, så jeg er ikke overrasket i det hele tatt over at den dama gjør det så stødig som hun gjør, sier Sandberg.

– Håper det blir lenge til

Listhaug selv håper det er lenge til en diskusjon om en ny partileder i Frp blir en realitet.

– Jeg setter jo veldig pris på at man er fornøyd med den jobben og innsatsen som jeg har gjort, sier hun.

Kunne du tenke deg å bli partileder?

– Det er et hypotetisk spørsmål, så det måtte jeg tatt stilling til om det skulle skje, sier hun.

Hun har likevel klare meninger om hva Frp skal være i fremtiden.

– Det er viktig at vi fortsetter å tenke nytt, langsiktig og at vi er opptatt av vanlige folk, folk flest og å gjøre hverdagen deres så enkel som mulig. Å være partiet for folk flest, sier Listhaug.