Dette får Liverpool-legenden til å tvile på en managerkarriere

– Jeg vet ikke om jeg klarer å gå gjennom det igjen, skriver Jamie Carragher (39).

Se TV 2s intervju med Jamie Carragher fra tidligere i sesongen i videovinduet øverst!

Everton-spiller Aaron Lennon ble søndag innlagt på sykehus for stressrelatert sykdom, og har i etterkant av at nyheten kom ut, mottatt støtte fra hele England.

– Mitt forhold til Aaron er begrenset. Vi var i VM i Tyskland sammen i 2006, og jeg vil aldri glemme problemene han skapte for Ashley Cole på trening, skriver den tidligere Liverpool-stopperen Jamie Carragher i sin spalte i Daily Mail.

I innlegget tar Carragher opp presset som følger med for mange Premier League-stjernene.

– Nyter spillerne livet nok? Mange vil svare at det er umulig ikke å nyte livet når du får penger, anerkjennelse og berømmelse, starter han.

– I mitt tilfelle vil jeg si at jeg at jeg holdt ut. Selvsagt hadde jeg uforglemmelige opplever, men på et tidspunkt i løpet av mine beste år, besøkte jeg idrettspsykolog Bill Beswick over to til tre måneder. Spør du managere hva min beste egenskap var, vil de si den mentale styrken, og jeg trengte hver bit av den for å lykkes, men jeg jeg satte meg selv under enormt press for å levere, og derfor trengte jeg å snakke med noen med avstand til Liverpool-boblen, fortsetter han.

– Følte jeg ikke kunne gjøre feil
Carragher forteller at resultatene preget hvordan han forholdt seg til familien.

– Noen spillere kunne legge igjen resultatet på Anfield, men det var ikke mulig for meg. Jeg begynte å drive to restauranter i Liverpool for å tenke på noe annet enn fotball, men før den ene åpningen hadde jeg spilt dårlig. Da klarte jeg ikke å nyte åpningsfesten. Det føltes som om jeg måtte straffe meg selv, skriver scouseren, og forteller at møtene med Beswick hjalp ham.

Sammen med Steven Gerrard var han lagets bærebjelke i en årrekke.

– Presset var ikke der da jeg var yngre. Når du først kommer inn på laget, er du egoistisk og tenker kun på å spille godt selv, men etter hvert som du blir eldre, tar du mer ansvar for laget. Men det kom til et punkt der jeg følte at jeg ikke kunne gjøre feil, skriver Carragher.

– Jeg hatet kampene før landslagspausen mest. Hva om vi hadde tapt? Hva om jeg hadde spilt dårlig? Om det hadde skjedd, var det to uker med mental lidelse. Jeg klarte ikke å sove, og i noen tilfeller forlot jeg ikke huset på to dager.

– Vet ikke om jeg klarer det
Etter at han la opp sommeren 2014, gikk han inn som ekspert i Sky Sports. Mens Steven Gerrard gikk rett over til trenerjobb på Liverpool-akademiet da han la opp høsten 2016, er Carragher fortsatt usikker på om han ønsker det.

– Måten jeg var på som spiller er grunnen til at jeg fortsatt vurderer om jeg skal gå inn i treneryrket. For å være et suksessfull manager må jeg gjennom det samme igjen, og jeg vet ikke om jeg klarer det, skriver Carragher.

Engelskmannen understreker at han ikke sammenligner sin situasjon med den tidligere landslagskollega Aaron Lennon befinner seg i.

– På sitt beste er Aaron en bra fotballspiller som har hatt en god karriere i Leeds, Tottenham og Everton. Jeg kjenner ham ikke godt, men jeg vet at han har en fryktelig prøve, og jeg håper han kommer tilbake for fullt.

Se Liverpool-Southampton på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo søndag klokken 14.30.