BRA FOR LANDET: 53 prosent av de spurte mener innvandring er mest bra for Norge. Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB Scanpix 
BRA FOR LANDET: 53 prosent av de spurte mener innvandring er mest bra for Norge. Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB Scanpix 

Undersøkelse: Flertallet mener innvandring er bra

– De som har kontakt med innvandrerne blir minst skeptisk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I en ny undersøkelse fra Ipsos svarer 53 prosent av de spurte at de synes innvandring i hovedsak er bra for Norge.

Ifølge Dagsavisen svarte 45 prosent det samme i en tilsvarende undersøkelse i fjor.

Samtidig øker andelen som mener Norge bør ta imot flere flyktninger. 36 prosent svarer at vi bør ta imot flere. Det er en høyere andel enn i både 2016 og 2015. 27 prosent vil ta imot færre flyktninger.

– På et generelt grunnlag kan jeg si at befolkningen er mer positiv til innvandring enn man kan få inntrykk av gjennom mediene. For et år siden så vi at folk var noe mer skeptiske, men da var vi fremdeles inne i det vi kalte flyktningkrisen i Europa. Nå er holdningene mer positive igjen, og tilbake til slik de var før krisen, sier Kristin Rogge Pran i Ipsos.

Færre er også bekymret for at det skal komme flere flyktninger. 1 av 3 svarer at de er bekymret. Det er færre enn året før.

– Jeg tror i hovedsak at dette viser at vi har en grunnleggende positiv holdning til innvandring, og at 2016 var et unntak, sier Pran.

Det på Vestlandet og i Oslo at holdningen til innvandring er mest positiv.

– Folk i Oslo er mer positive enn de som bor på steder der man har mindre kontakt med innvandrere. Det rimer godt med andre undersøkelser som er gjort, og som viser at de som har kontakt med innvandrere blir mindre skeptisk, sier Kristin Rogge Pran i Ipsos.

(©NTB)