MINNESTUND: Hope Waters,broren Jeremiah og deres mor Yulise tenner lys sammen med Linda Abrasion Evans under en markering for Jordan Edwards i Balch Springs, Texas 4. mai (AP Photo/Tony Gutierrez)
MINNESTUND: Hope Waters,broren Jeremiah og deres mor Yulise tenner lys sammen med Linda Abrasion Evans under en markering for Jordan Edwards i Balch Springs, Texas 4. mai (AP Photo/Tony Gutierrez)

Politimann siktet for drap på 15-åring i Dallas

En politibetjent fra Texas i USA er siktet for å ha drept en 15 år gammel afroamerikansk gutt etter at han skjøt inn i en bil full av tenåringer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag ble det utstedt arrestordre på den siktede, Roy Oliver, for drapet på Jordan Edwards 29. april. Oliver, som fikk sparken fra jobben etter skytingen, meldte seg klokka 20.15 fredag for politiet, men slapp ut etter å ha betalt kausjon på nærmere 2,6 millioner kroner.

Skjøt for å skade

Oliver og en kollega rykket ut til en fest etter melding om at mindreårige drakk alkohol der forrige lørdag, ifølge The Dallas Morning News.

Da de kom dit var Jordan og fire andre i ferd med å sette seg i en bil for å forlate festen etter at det ble hørt skudd på stedet. Politibetjent Oliver fyrte av en rifle mot bilen og traff 15-åringen i hodet.

Ifølge sheriffkontoret i Dallas er det skjellig grunn til å tro at politimannen mente å forårsake alvorlig kroppsskade og utførte en handling som helt klart medførte fare for tap av liv.

Måtte ta sinnemestringskurs

Politiet hevdet i utgangspunktet at Oliver skjøt fordi bilen rygget aggressivt mot ham, men filmopptak viser at bilen forsøkte å kjøre vekk fra politiet da det ble skutt. Skytingen er den siste i en rekke av flere der afroamerikanske unge menn er skutt og drept av hvite politifolk, og vekker sterke reaksjoner i USA.

Oliver har tidligere vært suspendert fra jobben i korte perioder på grunn av oppførselen sin, med banning, utbrudd og problemer med å kontrollere seg. Han skal ha blitt pålagt å ta sinnemestringskurs i 2016.

Han har tidligere fått en reprimande for respektløs behandling av sivile, men dette ble senest 27. januar i år omtalt som en engangsepisode. Han fikk imidlertid beskjed om å være seg sin oppgave bevisst.

(©NTB)