Wunderland-Torodd synes damer er noe herk – men nå renner tilbudene inn

KONGSVINGER (TV 2): Bli hjem til råneprofilen Torodd Overåsberget (23) – to år etter at Wunderland ble spilt inn.

Det gule huset i svingen ligger for seg selv like utenfor Kongsvinger. En blanding av fuglesang og motordur fyller gårdsplassen, og utenfor huset blir vi tatt imot av hunden Voffe (3).

Innimellom gamle bildeler, stabler med bildekk og havarerte hagemøbler, finner vi Torodd Overåsberget (23).

Her ute er det ingen naboer som kan irritere seg over verken tonene fra Eddie Meduzas, «Kuken står» eller rusingen fra motoren på Torodds lavtsenkede dodge.

Noen endringer i livet etter Wunderland

Vi besøker råneren to år etter at TV-serien Wunderland ble spilt inn, og får en omvisning på bruket.

Bli med på omvisning i videoen øverst i saken.

Det har kommet til en ny robåt, et nytt par joggesko, en ny bil, og litt mer rust på dodgen. Ellers er alt slik som det var da Wunderland ble spilt inn for to år siden, ifølge Torodd.

– Livet mitt er ganske greit. Som en kamerat sier: Så lenge kuken står om morran er man frisk, og det gjør den, så da er det ikke noe problem. Jeg har ikke noe å klage på. Fint vær er det også, sier Torodd.

UT PÅ RÅNING: Torodd og Wunderbaumen er på tur på Vinger. Foto:Margrethe Miljeteig / TV 2
UT PÅ RÅNING: Torodd og Wunderbaumen er på tur på Vinger. Foto:Margrethe Miljeteig / TV 2

Overraskende å se serien

Han ble kjent for omverdenen da serien begynte å gå på TV 2 Zebra og TV 2 Sumo denne våren. Gjennom serien følger vi han og flere andre rånere gjennom hverdagen – bak rattet og i fylla.

Serien gir et ærlig og usminket bilde. Det har vært noen overraskelser for Torodd.

– Det var rart å se seg selv, spesielt første gangen. Jeg har egentlig sett de første episodene en gang før, da vi var inne for å se de før de ble sendt på TV. Men da husker jeg ikke en gang at vi passerte Vormsund. Det er den jævla fylla, vettu, sier han, og åpner døra på den velkjente, sorte dodgen med flammetegninger på.

– Men man lever jo bare en gang, legger han til.

GOD-BILEN: Dodgen trenger litt kjærlighet og rustfjerning denne våren, men går som en klokke. Foto: Bjørn Roger Brevik / TV 2
GOD-BILEN: Dodgen trenger litt kjærlighet og rustfjerning denne våren, men går som en klokke. Foto: Bjørn Roger Brevik / TV 2

Får mye oppmerksomhet

Dodgen fra 1979 var en gave fra far. Den er full av mer eller mindre tomme flasker. Et hundretalls wunderbaum fyller frontruta, og den rosa pelsen på dashboardet blafrer forsiktig i vinden. For Torodd er bilen den ultimate partyarena – fyll bilen med en sjafør, gode venner og sprit, så er du der. Han tar opp en cola-flaske fra baksetet og tar en slurk.

– Her har jeg jo cola og. Nei vent ... Det var definitivt ikke cola, sier han, og kaster flaska unna.

Samtidig lyder et langtrukkent TUUUUUT fra Rustadveien, som svinger seg forbi eiendommen rett utenfor huset. Torodd løfter hånda til hilsen.

– Folk pleier å tute når de kjører forbi her, smiler Torodd.

RÅNEBILEN: Torodd tar opp en flaske fra dodgen. Men det var allt annet enn cola. Foto: Bjørn Roger Brevik / TV 2
RÅNEBILEN: Torodd tar opp en flaske fra dodgen. Men det var allt annet enn cola. Foto: Bjørn Roger Brevik / TV 2

Får hat etter kvinnekommentarer

Gården, som Torodd låner av broren sin, deler han med hunden Voffe og et antall katter. Noe kvinnfolk er det iallefall ikke plass til her, noe han har gjort klart i serien. Og uttalelser som at «kvinnfolk er den største dritten som er laget», «kvinnfolk skulle vært som bikkjer», «det er jo bare å jobbe litt, så sprer kvinnfolka beina», har ikke falt i god jord hos alle.

– Ja, jo, jeg har fått en del meldinger. Det blir jo bare faenskap uansett hva jeg sier. Hvis man skal sitte og grine over alt som blir sagt, så har man ingen grunn til å leva. Jeg prater rett fra levra, og tenker ikke før jeg sier noe. Jeg er ærlig av meg, og gidder ikke å vri om på noe, sier Torodd.

– Jeg har nok sagt mye fælt angående kvinnfolk. Men ... Jeg har sagt at kvinnfolk skulle vært som bikkjer. Da mener de at jeg har sammenlignet dem med bikkjer. Men det har jeg ikke gjort. Jeg har bikkje, og ikke kvinnfolk, og det er en grunn til det. Bikkja er nemlig ganske grei å ha med å gjøre, sier han.

– Angrer du på noe av det du har sagt?

– Nei, jeg angrer ikke på noe. Det er bortkastet energi, sier han.

TRENGER INGEN DAMER: Torodd koser på den rosa pelsen på dodgen. Foto: Bjørn Roger Brevik / TV 2
TRENGER INGEN DAMER: Torodd koser på den rosa pelsen på dodgen. Foto: Bjørn Roger Brevik / TV 2

Får dametilbud

Samtidig har Wunderland gitt en overraskende effekt:

– Det er faktisk veldig mange damer som tar kontakt! Det synes jeg er overraskende.

Som for å understreke poenget, plinger det på telefonen hans. Gang på gang. Torodd tar den opp og myser mot displayet.

– Det plinger ofte. Det har tatt av fælt. Jeg hadde 900 Facebook-venner før Wunderland, men nå har jeg 4600. Det har bygd seg på, sier han.

Men det blir ingen dating med det første.

– Jeg har ikke noe behov for å ha noe kvinnfolk i hus. Jeg titter ut av vinduet og ser denne bilen her, og så skjønner jeg noe av grunnen til at jeg vil være alene. Det er så verdt det. Jeg slipper å planlegge med noen, sier Torodd, og styrker dodgen over panseret.

VISA PATTARNA: Ord som dette pryder Torodds bil. Foto: Bjørn Roger Brevik / TV 2
VISA PATTARNA: Ord som dette pryder Torodds bil. Foto: Bjørn Roger Brevik / TV 2

Har fått seg jobb

Skilt med tekster som «Kuken står» og «Fittefis ække flaut» preger bilen. Og selv om Torodd ikke har behov for verken noe A4-liv eller voksenliv ennå, har litt av ræggingen måtte vike for fornuftige valg.

Han har nemlig fått seg jobb på et lager på Gardermoen, og dodgen må dele gårdsplassen med en ny og mer anvendelig pendlerbil. Den har verken rosa pels eller høyttalere fra helvete – men wunderbaumen er selvsagt på plass i ruta.

– Jeg har fått meg jobb som varepåfyller på taxfree`en. Så jeg jobber der annenhver helg, i tillegg til noen ekstravakter i blant. Jeg hadde vært arbeidsledig i over et år. Jeg begynte å merke at det var kjedelig å gå hjemme. Det er godt å ha noe å gå til, for jeg liker godt å jobbe, sier Torodd.

TV 2 må reise videre, for Torodd skal ut og råne en tur til Sverige – sammen med sin mor. I det gule huset i svingen går livet sin gang, og ræggingen skal aldri ta slutt.

– Det ender jo sikkert opp med at man får seg en kjerring og noe familie til slutt. Men man må fortsette å ha det gøy. Rånelivet kommer jeg nok til å fortsette med til det stopper.