Tittelkrise for Spurs:

Lanzini stakk kjepper i hjulene for Tottenham

Chelsea jubler trolig mest etter West Hams seier fredag kveld.

West Ham-Tottenham 1-0

Se kampreferat øverst.

Etter ni seiere på rad fikk Tottenham et hammerslag i fjeset fredag kveld.

Mannen som elsker å score mot London-lag, Manuel Lanzini, ble matchvinner for West Ham 20 minutter ut i andreomgang da han dunket inn ballen fra fem meters hold.

Det var Lanzinis niende mål på 14 derbykamper i London.

Tottenhams tap betyr at de med tre kamper igjen å spille er fire poeng bak Chelsea, som møter Middlesbrough hjemme mandag for å komme opp på like mange kamper som Spurs. Vinner de den trenger de bare en seier til for å være sikker på ligatittelen.

– En skjebnesvanger fredagskveld for Spurs. Det føles som et nådestøt, sa TV 2-kommentator Simen Stamsø Møller.

– Det var en slurvete og sløv prestasjon av Tottenham gjennom hele kvelden, sier ex-Tottenham-spiller Jermaine Jenas i BBC radio.

Chelsea kan være seriemester neste gang Tottenham spiller, med seier på mandag mot Middlesbrough etterfulgt av seier mot West Bromwich neste fredag.

– Nesten umulig

Det var en slagen Eric Dier som ble intervjuet av SkySports etter kampen. Han fikk spørsmålet om dette var slutten for tittelhåpet.

– Ja, det var allerede vanskelig før. Nå er det enda vanskeligere, nesten umulig, men vi skal gi alt de siste tre kampene, sier Dier.

– Det er skuffende, for vi har hatt en fantastisk rekke kamper, og vi trodde ikke det skulle stoppe i dag.

Men det var ikke bare Spurs' prestasjon som gjorde at resultatet ble som det ble.

For West Hams del er Premier League-kontrakten matematisk sikret, uten at det var noen reell tvil om den fra før.

– Tottenham er et fantastisk lag, og jeg tror de vil gjøre det stort i årene fremover, sier West Ham-kaptein Mark Noble etter kampen.

– Men vi spilte en strålende kamp, og det var perfekt å sikre plassen i en slik kamp, mot et slikt lag.

Trippelsjanse

Tottenham var en skygge av det de har vært de siste ukene gjennom store deler av kampen, selv om de viste glimt av sin storhet.

De første 20 minuttene på London Stadium var av den mindre hendelsesrike sorten, men da viste Tottenham-stjernene seg frem for første gang med en trippelsjanse.

Harry Kanes skudd ble stoppet av Adrian i West Ham-målet. Returen ble plukket opp av Dele Alli, men hans avslutning ble blokkert av en forsvarer. Ballen spratt tilbake igjen til Kane, men nok en gang var Adrian på riktig sted og fikk stoppet storscorerens avslutning.

Lanzini skapte trøbbel

Spurs førte kampen, men var heldige da Manuel Lanzini feid ned av Hugo Lloris etter halvtimen. Lloris var på ballen først, men kom i en voldsom kraft mot argentineren som var på vei gjennom.

– Det dommeren ser på at han tar balllen. Det er overdreven kraft i taklingen. Tottenham og Lloris er heldig som unngår frispark og rødt kort, sier Brede Hangeland i TV 2s Premier League-studio.

Tottenham stanget og stanget mot West Ham-forsvaret, uten å skape nevneverdig. Vertene så farlige ut når de var i angrepet og Lanzini skulle etterhvert sette en ny og mer alvorlig støkk i Spurs.

19 minutter var spilt av andreomgang da Aaron Cresswell slo et innlegg som etter mye frem og tilbake i feltet havnet hos Manuel Lanzini, helt upresset på fem meters hold. Argentineren hamret ballen i nettet bak Hugo Lloris.

Tottenham måtte helst ha to mål etter West Hams ledermål, men det enorme trøkket på vertene uteble.