REVIDERT NASJONaLBUDSJETT:

Lover skredsikring i Longyearbyen

–  Dette er en gladnyhet for Longyearbyen, sier nestlederen i lokalstyret.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

To dramatiske skred har tatt to menneskeliv og ført til at innbyggerne i Longyarbyen lever i frykt under Sukkertoppen.

Nå varsler regjeringen tiltak og setter av 48 millioner i den vårlige budsjettjusteringen som legges frem neste uke.

– Vi starter prosjektet allerede nå og vi går i gang allerede i sommer, sier justisminister Per Willy Amundsen (Frp) til TV 2.

Sammen med regjeringskollegene Terje Søviknes og Jan Tore Sanner har han funnet penger til å sette i gang med flere tiltak som skal skape større trygghet for folk i det lille lokalsamfunnet.

– Det vi nå bevilger er 20 millioner til å få større trygghet i boligmassen som nå har vært utsatt, sier olje- og energiminister Terje Søviknes (Frp).

Flere nye boliger

I tillegg kommer det 28 millioner til grunnundersøkelser og prosjektering av nye boliger.

– Med omlag 100 boliger leverer vi det vi skal. Vårt mål er å komme raskt i gang, det er en kort sesong hvor det kan bygges, og vi håper å ha mest mulig på plass i 2018 , sier kommunalminister Jan Tore Sanner (H).

I Longyearbyen mottas pengene som en gladnyhet.

– Det er helt fantastisk at regjeringen har tatt signalene fra oss lokalt, vi trenger skredsikring, vi trenger nye boliger og vi trenger at innbyggerne her bor og lever trygt, sier nestleder i lokalstyret, Erik Berger (V).

Ansvaret for Svalbard ligger hos Justisminister Per Willy Amudsen, som mener det er svært viktig å få på plass tiltak allerede i år.

– Svalbardsamfunnet har hatt noen tøffe år, og det er viktig at vi som storsamfunn stiller opp for Svalbard. Svalbard har en sentral betydning for Norge , og vi ivaretar det nå følger opp og og leverer på det som er helt nødvendig for å ivareta Svalbardsamfunnet på en god måte, sier Amundsen.