Brann i vogntog i Oslofjordtunnelen

Sjåføren av vogntoget ble reddet ut av snartenkt bilist: – med så mye røyk som det var, så kan jeg ikke tenke meg at han hadde klart seg ut på egenhånd

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Et vogntog brant i Oslofjordtunnelen fredag ettermiddag. Tunnelen ble stengt i begge retninger.

Øst politidistrikt opplyser klokken 19.00 at brannvesenet har kontroll på brannen. De to personene som var i et evakueringsrom i tunnelen er hentet ut. Den ene av disse hadde mindre brannskader på hendene.

– To til tre biler kan være fanget i røyken, og hvor mange personer det er snakk om vet vi ikke, sa Karianne Knudsen, operasjonsleder i politiet til NRK tidligere fredag ettermiddag.

Politiet oppfordret alle til å komme seg ut av tunnelen, ved å følge piler og bruke evakueringsrom.

Reddet sjåføren da det begynte å brenne

Terje Langsrud kjørte i Oslofjordtunnelen fredag ettermiddag da han oppdaget han at sjåføren sto ved siden av det brennende vogntoget.

– Jeg fikk kontakt med ham og vinket ham bort til bilen min. Allerede da var bilen min såpass innhyllet i røyk at det bare var å holde pusten og få luftsystemet over på resirkulering, sier Langsrud til TV 2.

Sammen med sjåføren kjørte han vekk fra brannen. På vei ut i friluft fikk Langsrud varslet Vegvesenet om at han hadde med seg sjåføren. Mens han ringte merket han flere trykkbølger fra det som kan ha vært da dekkene på vogntoget eksploderte.

UTBRENT: Brannvesenet har slukket brannen, men vogntoget er helt utbrent. 
UTBRENT: Brannvesenet har slukket brannen, men vogntoget er helt utbrent. 

– Da vi kom ut av tunnelen, fikk jeg overlevert sjåføren til helsepersonell og politiet, for da var de kommet frem.

– Så sjåføren hadde en englevakt i deg i dag?

– Det kan jo hende, men det skal ikke jeg uttale meg for mye om. Men med så mye røyk som det var, så kan jeg ikke tenke meg at han hadde klart seg ut på egenhånd, sier Langsrud.

Airidas Dziaugys var i tunnelen da det begynte å brenne. Han søkte tilflukt i et evakueringsrom sammen med en annen person, og ble senere hentet ut av brannvesenet.

– Jeg ble redd, men nå er det greit, forteller han til TV 2 på utsiden av tunnelen.

Uvisst når tunnelen åpner

Politiets innsatsleder på stedet, Per Olav Tjore, sier til TV 2 at alle de som var inne i tunnelen er hentet ut.

– Sjåføren i det brennende vogntoget ble kjørt ut av en annen bilist, mens de to andre tok seg inn i et evakueringsrom i tunnelen og ventet der til brannvesenet hentet dem ut, sier Tjore.

Den ene av disse fikk mindre brannskader på hendene, og begge har pustet inn noe røyk. Derfor er de fraktet til henholdsvis Ahus og legevakt for kontroll.

Foreløpig er det for tidlig å si noe om når Oslofjordtunnelen åpner igjen. Skadene skal vurderes fredag kveld, men tunnelen kan bli stengt i flere dager.

– Brannvesenet har slukket brannen, men den skal etterslukkes ordentlig. Deretter skal tunnelen inspiseres for eventuelle skader, så vi kan ikke si noe om nøyaktig når den åpner igjen, sier Tjore.

Brannvesenet ber folk om å bruke alternative ruter via Oslo eller via Moss-Horten.

TV 2 / NTB

Det er lange køer fordi Oslofjordtunnelen er stengt fredag ettermiddag.
Det er lange køer fordi Oslofjordtunnelen er stengt fredag ettermiddag. Foto: Johnny Pedersen