SP-leder Slagsvold Vedum:

– Mer innvandring, bompenger og bensinavgifter med Frp

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum angriper Frp for å svikte totalt på partiets kjernesaker.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det ble en skikkelig slugger-duell da
Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum møtte Fremskrittspartiets nestleder Per Sandberg til debatt fredag kveld i Underhuset på TV 2 Nyhetskanalen.

Sp-lederen oser av selvtillit om dagen etter at partiet hans er større enn Fremskrittspartiet på mange målinger.
I Underhuset gikk Slagsvold Vedum rett i strupen på Sandberg, og angrep Frp for å ha sviktet egne velgere.

– De har sviktet totalt. Det er over 1000 nye byråkrater bare i departementene og direktoratene. De bruker tvang overfor kommuner og fylker mot folkets vilje, mener han.

– Avgiftene på drivstoff er økt mer på ett år med Frp i regjering enn åtte rødgrønne år. De har glemt løftet om å fjerne bompenger og setter istedet ny rekord med over 130 milliarder mer i bompenger, sier Sp-lederen.

Sandberg: – Har sansen for Sp

Per Sandberg forklarte svikten i bompengeløftet med oppslutningen.

– Når det gjelder bompenger så greier vi ikke å innfri løftet med en oppslutning på 16.3 prosent, svarer Sandberg.

Han innrømmer å ha sansen for Sp og Slagsvold Vedum tross kritikk.

– Jeg har egentlig litt sansen for Senterpartiet, men Trygve må se litt mer fremover. Det som er litt trist med Senterpartiet nå er at de er låst fast i en museumstenkende rolle. De ser bakover, sier Sandberg før han ralljerer med Slagsvold Vedum om at Senterpartiet til og med var imot å innføre farge-tv og post i butikk.

Rekordinnvandring med Frp
Fire måneder før valget kniver Sp og Frp om hvem som skal bli størst av de to partiene.
Vinneren kan avgjøre om vi får en statsminister som heter Erna eller Jonas.

Det vet - ikke minst - Slagsvold Vedum som benyttet duellen til også å kritisere Frps innvandringspolitikk. Slagsvold Vedum mener at Frp har vært for vage, og at «situasjonen har vært ute av kontroll under denne regjeringen».

– Situasjonen var ute av kontroll i forbindelse med flyktningstrømmen i 2015. Når man ikke har kontroll i innvandringspolitikken så skaper det mye uro og motsetninger mellom folk. Og når det blir motsetninger mellom folk så skaper det rasisme.

– Vi har fått den strengeste innvandringspolitikken i Europa, og det har skjedd mens Frp har sittet på vakt, sa Sandberg til Frp og regjeringens forsvar.

– Per Sandberg må gjerne si at denne regjeringen har den strengeste innvandringspolitikken, men det kom 22 380 nettoinnvandrere fra Afrika og Asia til Norge i 2016. Det er en suveren rekord, kunne kommentator Jon Hustad i Dag og Tid opplyse.

Se hele Underhuset her: