Kristoff har fått beskjed om å slanke seg

Alexander Kristoff har fått kjeft av Katusha, som mener at han veier for mye.

– Jeg har fått beskjed om at jeg er for tung, sier han til TV 2.

Matchvekten for den 181 cm lange syklisten er 78 kg.

– De synes jeg skal gå ned 2-3 kg, forteller han.

Konfliktfylt vår

Kristoff fikk en solid opptur da han vant mandagens World Tour-ritt Eschborn-Frankfurt, men når TV 2 møter han hjemme i Stavanger innrømmer han at våren har vært konflikfylt. Forholdet mellom ham og Katusha-Alpecin har vært preget av at resultatene har vært svakere enn laget hadde forventet.

– Jeg er ikke tyngre enn andre år, men det mener de. Hvis du ser på treningsdagbøkene mine så viser imidlertid de at jeg ligger på samme vekt som andre år, sier han der vi sitter i strålende solskinn utenfor hans nye og flotte funkisbolig med utsikt over "halve" Rogaland.

Han har nettopp gjennomført en seks timer lang treningsøkt med sin danske lagkamerat Michael Mørkøv, som har kommet fra København for å trene opptrekk før Tour de France. Kristoff virker alt annet enn preget av konflikten med laget.

– Jeg tar det med en klype salt. Jeg kunne selvsagt vært litt lettere, men jeg skal prestere i flate løp og da er ikke dette så viktig. Samtidig så har jeg prøvd å gå ned i vekt uten at det har hjulpet vesentlig.

– Hva sier Katusha?

– De mener jeg bør fokusere på hva jeg spiser. Det passer jeg selvsagt på, men jeg kan kanskje bli flinkere til å passe på mengden, svarer han og smiler.

– Stresset stemning

Sykkelstjernen forteller om et stort vektfokus i sykkelsporten.

– Jeg har slanke bein og armer, men jeg har "litt mage". Mens de beste klatrerne er skrapet, så er fettprosenten min 8-10 prosent. Min lagkamerat Ilnur Zakarin er vesentlig tynnere; han har fettprosent på tre.

Kristoff har imidlertid lite forståelse for at laget skal være sur på ham etter starten av sesongen, selv om det ikke ble pallplass i de største klassikerne.

– Jeg ser ikke hvorfor de skal være sure på meg, for jeg er den eneste som har prestert i Katusha. Av sju seire i laget, så har jeg seks. Men det har vært en stresset stemning i laget generelt i år. Jeg håper de roer seg, at vi får gode resultutater og at de tar livet med ro, sier han og smiler.

Til uka drar Kristoff til USA for å sykle Tour of California.