Går av som direktør i Helse sør-øst

Thomas Bagley trakk seg som styreleder i Sykehuspartner fredag som følge av IT-saken. Han går også av som teknologidirektør i Helse sør-øst.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det er blitt reist betydelig tvil om dette er blitt håndtert på en god måte. Styret i Helse sør-øst RHF er i dag blitt orientert om at Thomas Bagley trekker seg som styreleder i Sykehuspartner HF, og det tar vi til etterretning, sier styreleder Ann-Kristin Olsen i Helse sør-øst til NRK.

Fredag ettermiddag bekreftet NRK at Bagley også går av som direktør i Helse sør-øst.

Ifølge rikskringkasteren benektet Bagley nylig at utenlandske IT-arbeidere skal ha hatt mulighet til å gå inn i pasientjournaler og kopiere innholdet uten å legge igjen spor.

IT-arbeiderne fra Asia og Øst-Europa hadde utvidede rettigheter og tilganger til sensitive pasientdata til 2,9 millioner mennesker på Østlandet og Sørlandet.

Helse sør-øst har innrømmet at noen hadde en slik tilgang, men sier omfanget er mindre enn det NRK melder. Helseforetaket har lovet en ekstern gjennomgang av saken.

Helseminister Bent Høie (H) opplyser at han ble orientert om saken i slutten av forrige uke. Statsråden har bedt Helse sør-øst om en redegjørelse.