Vant derbyet for første gang på 14 år:

Mos' vidunderlige volley senket Molde

– Det var helt perfekt, sier matchvinner Mostafa Abdellaoue.

Molde-Aalesund 0-1

En praktscoring fra Mostafa Abdellaoue ga Aalesund klubbens første serieseier over erkerival Molde siden 2003.

Det i tillegg borte på Aker stadion.

– Det har vært 14 år med mye smerte. Det har vært mange dårlige opplevelser, sier trener og ekte sunnmøring, Trond Fredriksen til Eurosport.

Seiersmålet kom rett før pause. Et innlegg fra Sondre Fet fant «Mos» alene i feltet, og da var det bare for ham å lade kanoen og mose til.

Ballen kan se ut til å skli av foten til spissen, men volley-scoringen er av den vakre sorten når den skrur ut i side-nettveggen.

– Jeg hadde en brasse for noen år siden, den var nok vakrere, men dette var perfekt. Et perfekt treff, sa Mostafa Abdellaoue til Eurosport i pausen.

– Det var en fantastisk scoring, og sammen med en fantastisk keeper-prestasjon av Andreas så vinner vi. Jeg er en stolt AaFK-trener, sier Trond Fredriksen.

Fem kamper uten tap

Om det ikke var like dominant denne gangen fulgte sunnmøringene opp skremmeskuddet de sendte da de knuste romsdalingene 5-1 i en treningskamp rett før sesongstart.

– Det var utrolig deilig og viktig for oss å slå Molde, sier matchvinner Abdellaoue som scoret sitt femte mål for sesongen.

AaFK står nå med fem kamper uten tap etter å ha tapt sesongens to første kamper mot Stabæk og Sarpsborg.

Lagene er nå også á poeng på eliteserietabellen med elleve poeng hver, på henholdsvis femte og sjette plass, med en kamp mer enn resten av lagene i toppdivisjonen.

Tre strake uten seier

Molde måtte klare seg uten Petter Strand og Babacar Sarr som var ute med skader, mens Sander Svendsen var syk.

Ole Gunnar Solskjærs lag har fortsatt bedre målforskjell, men har spilt tre kamper uten å vinne.

Likevel skapte Molde nok sjanser til å lage mål i denne kampen, men kom aldri nærmere enn to headinger i stolpen.

Eirik Hestad traff stolpen tre minutter ut i andreomgang, og med tre minutter igjen av kampen var det Björn Sigurdarssons hodestøt som sendte ballen i aluminiumen.

Molde kom med en god sluttspurt, men ingen av lagets store sjanser på overtid fikk en avslutning som lurte Andreas Lie i Aalesund-buret.

– Vi er ikke på det nivået vi ønsker, men jeg kan ikke klage på innsatsen, eller antall sjanser vi skaper, men jeg tror ikke vi hadde scoret om vi spilte til i morgen, sier Ole Gunnar Solskjær til Eurosport.