Politiet er sikre: Firebarnsmoren (29) ble drept og dumpet på ukjent sted

MJØNDALEN (ÅSTED NORGE): Politiet har ikke funnet et eneste spor etter Belur Sardar (29), men er sikre på at hun er drept og dumpet et sted i Mjøndalen. Politiet tror at den ukjente gjerningsmannen har fått hjelp til å skjule sporene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Helt siden den irakiske flyktningen Belur Sardar (29) ble meldt savnet av familien den 7. mai 2007 har politiet i Nedre Eiker saumfart nærområdet for å finne spor etter henne.

– Jeg føler at vi har snudd de steinene vi kan snu i denne saken, sier Torill Sorte, lensmann i Nedre Eiker til Åsted Norge.

Så sent som i juni 2015 søkte politiet med hunder og gravemaskiner i et sandtak i Mjøndalen.

Fra før har det blitt søkt med dykkere, helikopter og mannskaper rundt om i hele Nedre Eiker.

10 år har gått siden forsvinningen, men fortsatt står politiet helt uten spor etter firebarnsmoren. Selv om noe lik aldri har blitt funnet, behandles mysteriet som en uløst drapssak.

– Vi mener at hun er utsatt for en kriminell handling. Vi mener det er et drap, sier Sorte.

– Forsvant etter biltur

Ektemannen har forklart at han og Belur var ute og kjørte i bilen sent på kvelden den 30. april. Ved et busstopp i Mjøndalen skal 29-åringen ha gått ut av bilen.

Ektemannen har forklart at hun aldri kom tilbake, og at hun forlot han og de fire unge barna deres. På forsvinningstidspunktet hadde Belur verken bankkort eller mobiltelefon. Passet hennes lå igjen i boligen.

DEN SISTE TUREN: Ifølge ektemannen skal han og Belur ha kjørt i bil noen hundre meter fra huset til en busstopp i Mjøndalen. Ifølge ektemannen gikk hun ut av bilen her og forsvant.
DEN SISTE TUREN: Ifølge ektemannen skal han og Belur ha kjørt i bil noen hundre meter fra huset til en busstopp i Mjøndalen. Ifølge ektemannen gikk hun ut av bilen her og forsvant. Foto: ÅSTED NORGE

I starten ble saken behandlet som en forsvinningssak, men i oktober 2007 ble ektemannen pågrepet og siktet for forsettlig drap på kona.

– Det er mye i saken som tyder på at hun ikke har reist frivilling, ut ifra hva vi har funnet gjennom forklaringer og andre ting, så vi står igjen med at ho er utsatt for en kriminell handling og at ho ligger i nærområdet et sted, sier Sorte.

Ingen spor

Gjennom avhør mente politiet å kunne avdekke at Belur forsvant allerede i februar 2007, ikke 30. april, slik man først hadde trodd.

I forbindelse med at mannen ble siktet, gjennomførte politiet en ransaking av parets hus.

RYDDET VEKK: Da ektemannen til Belur ble siktet for forsettelig drap, ransaket politiet parets bolig. Politiet fant ingenting som tilhørte Belur. Politiet har aldri fått noe svar på hvor klærne og smykkene til Belur ble av.
RYDDET VEKK: Da ektemannen til Belur ble siktet for forsettelig drap, ransaket politiet parets bolig. Politiet fant ingenting som tilhørte Belur. Politiet har aldri fått noe svar på hvor klærne og smykkene til Belur ble av. Foto: POLITIET

Inne i huset fant ikke politiet noen tegn til at 29-åringen noen gang hadde bodd der; klær, smykker og alt av personlige eiendeler var tatt vekk. Det samme var biologiske spor som hårstrå.

– Det kan jo være mange forklaringer på det. På det tidspunktet ransaking ble gjennomført på høsten 2007, hadde hun vært borte i over et halvt år. Ektemannens forklaring var at fordi hun hadde valgt å forlate dem, så hadde han ryddet henne vekk, sier Sorte.

Politiet har aldri fått vite hvor eiendelene har blitt plassert eller kastet.

FORLOT BILEN: Dette er bilen Belur skal ha vært passasjer rett før hun forsvant. FOTO: POLITIET
FORLOT BILEN: Dette er bilen Belur skal ha vært passasjer rett før hun forsvant. FOTO: POLITIET

I april 2008 løslates ektemannen, og saken mot han henlegges på grunn av manglende bevis. I mars 2010 blir han pågrepet og varig utvist fra Norge etter at det viser seg at han oppga falsk identitet da han kom til Norge som flyktning.

Åsted Norge har ikke lykkes i få kontakt med ektemannen.

Kan ha fått hjelp

Til tross for at noe lik aldri har blitt funnet, står politiet fast ved at firebarnsmoren ble utsatt for noe kriminelt og at levningene hennes ligger et eller annet sted skjult i nærområdet.

RANSAKET: Politiet ransaket boligen til ekteparet i oktober 2007. Etterforskningen har avdekket at Belur kan ha forsvunnet allerede i februar.
RANSAKET: Politiet ransaket boligen til ekteparet i oktober 2007. Etterforskningen har avdekket at Belur kan ha forsvunnet allerede i februar. Foto: POLITIET

Gjerningspersonen har gjort en så god jobb med å skjule sporene sine at politiet tror at noen må ha hjulpet til.

– Jeg ikke noe tro på at det er en gjerningsperson som har gjort det her alene. Det kan godt hende at det er en person som har gjort selve drapshandlingen, men jeg tror personen har fått etterfølgende bistand, eller snakket med noen eller fått hjelp på annen måte som gjør at det sitter noen der ute som vet og som kan gi oss noen svar på hvor hun kan være, sier Sorte.

Vet du noe om saken? Kontakt Åsted Norge på 22 38 98 98 eller send e-post til astednorge@tv2.no