Siv jensen til landsmøtet:

– Det siste Norge trenger nå er et nytt innvandringseksperiment

Siv Jensen lovet strengere innvandringspolitikk, betydelige skattelettelser og mer vei, dersom Fremskrittspartiet vinner valget.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi skal kjempe mot Arbeiderpartiets mål om å øke skatter og avgifter. De vi kjemper mot vil sette Norge i revers, sa Siv Jensen åpnet Fremskrittspartiet landsmøte på Gardermoen fredag.

Vil begrense innvandringen

I sin tale slo Frp-lederen fast at det er behov for streng innvandringspolitikk de fire neste årene.

– Det siste Norge trenger nå er et nytt innvandringseksperiment fra Arbeiderpartiet, Senterpartiet og de andre som inviterte 10.000 asylsøkere til Norge. Vi så hvordan det gikk, landet vårt har ikke råd til nye hodeløse innvandringseksperimenter, sa Jensen til applaus.

Hun viste til nabolandet Sverige hvor regjeringen har ført en langt mer liberal linje, og advarte på det sterkeste mot at det samme kan skje i Norge.

– Det er en grunn til å se at de som har ansvaret for den mislykkede svenske asylpolitikken er invitert på Arbeiderpartiets landsmøte og ikke på vårt, sa Jensen.

Frp-lederen mener det er vondt å se at den svenske statsministeren feier problemene innvandringen har ført til under teppet.

– Men slik har det vært også i Norge, sa Jensen. Den misforståtte godheten, snillismen skader først og fremst oss selv, slik den har gjort i Sverige.

Kutter i trygdeeksport

Fremskrittspartiet har i lang tid vært motstander av at folk som ikke bor i Norge skal motta like mye i barnetrygd og kontantstøtte som folk som bor her i landet, men møtt motstand fra byråkratene i Brussel. Nå varsler hun en ny linje fra den norske regjeringen.

– Regjeringen vil nå kutte i barnetrygd og kontantstøtte som går ut av Norge, slik at det tilpasses kostnadsnivået i det landet barna lever i, sa Jensen.

Det er ikke rettferdig at barnetrygd og kontantstøtte skal gå til personer som aldri har satt sine ben i Norge.

– Norge skal ikke være Europas sosialkontor, slo Frp-lederen fast.

Lover mer valgfrihet

Mens venstresiden går til kamp mot det de kaller «velferdsprofittører», lover Frp-lederen det stikk motsatte og ønsker mer privat initiativ i velferden velkommen.

– Venstresiden kaller det et verdivalg. De vil ha tilbake monopolene, uansett pris. Dert er maktarroganse i praksis, tordnet Frp-lederen til applaus.

Hun stiller seg helt uforstående til at venstresiden ønsker å rekommunalisere velferdstjenester som har vært utført av private.

– Det er ikke noe problem at private vil tilby god eldreomsorg, hjemmehjelp eller barnehager, sa Jensen

Lover mer til eldreomsorg

Frp-lederen viste til at det er bygget tre ganger så mange sykehjemsplasser under denne regjeringen enn under den forrige regjeringen.

– I revidert nasjonalbudsjett foreslår vi bevilgninger til 1300 nye sykehjemsplasser, og det betyr at vi i regjeringen har gitt tilskudd til over 10.000 nye sykehjemsplasser, sa Jensen.

Vil fjerne eiendomsskatten

Frp har i mange år vært mot eiendomsskatt, men har i mange kommuner vært med på både på innføre og øke den. Men Frp-leder Siv Jensen går likevel fortsatt til kamp mot at kommuner kan kreve inn eiendomsskatt.

– Eiendomsskatt er galt. Folk skal ikke betale skatt fort å eie sitt eget hjem, sa Jensen, og slo fast at:

– Eiendomsskatten skal bort. Derfor skal vi vinne valget, slik at vi kan gjøre med eiendomsskatten slik vi gjorde med arveavgiften.

I revidert budsjett foreslår Høyre og Frp også gi vanlige pensjonister en skattelette på mer enn 1000 kroner, gjennom å løfte satsen i minstefradraget med to prosentpoeng til 31 prosent.

Hyller Gerhardsen

Siv Jensen langet ut mot Arbeiderpartiets kompromiss i oljepolitikken som innebærer et nei til konsekvensutredning av de sårbare områdene utenfor Lofoten og Vesterålen.

– Arbeiderpartiet sier at alle skal med, men de vil ikke ha med oljearbeidere, sjøfolk og rigg-arbeidere. Når de sier nei til olje, sier de ikke bare nei til olje, men de sier nei til Nord-Norge og mer velferd over hele Norge.

Frp-lederen viste til beregninger fra Norsk Olje- og Gass som viser at Norge vil gå glipp av 225 milliarder kroner, dersom man ikke åpner opp for oljeaktivitet. Hun hyllet samtidig den tidligere statsministeren Einar Gerhardsen som sa ja til det som senere ble det norske olje-eventyret

– I dag skal vi være takknemlige for at Einar Gerhardsen tok valgene. For første gang i moderne historie sier Arbeiderpartiet nei.

Vil øke maksstraffen

I landsmøtetalen slo Frp-lederen også fast at regjeringen vil øke maksstraffen til 25 år på grove lovbrudd med en strafferamme på 15 år eller mer.

Jensen vil også fjerne grupperabatten når flere gjerningsmenn begår forbrytelser mot samme person. Når flere gjerningsmenn begår gruppevoldtekt mener hun alle gjerningspersonene enkeltvis skal måtte betale erstatning til offeret.

Langt bak valgresultatet

Gjennomsnittet TV 2 har laget på de siste nasjonale målingene fra alle byråene viser at Fremskrittspartiet har en oppslutning på 12,77 prosent.

Da partiet gikk inn i regjering etter stortingsvalget i 2013 fikk de 16,3.

Det er 128 dager igjen til stortingsvalget.