José Mourinho og Arsène Wenger under lagenes første møte denne sesongen. På Old Trafford i fjor høst. 
José Mourinho og Arsène Wenger under lagenes første møte denne sesongen. På Old Trafford i fjor høst.  Foto: Rui Vieira

– Selv et svakt United-lag vil slå Arsenal

José Mourinho har varslet utskiftninger på United-laget til søndagens storkamp. Det er ikke nødvendigvis en fordel for Arsenal.

Arsenal-Manchester United | 17.00 på TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no

Etter ti kamper på de siste fire og en halv uke bekreftet José Mourinho at han planlegger å hvile noen av sine beste spillere til søndagens kamp mot Arsenal.

Selv om United ligger fem poeng foran London-klubben på tabellen har Mourinho gitt opp kampen om topp fire hevder han.

Istedet prioriterer han å ha spillerne til returoppgjøret i Europaligens semifinale mot Celta Vigo.

– Vi må være fornuftige med tanke på situasjonen vår i Premier League. Mot Swansea røk muligheten til å kjempe for en topp fire-plassering. Så jeg kommer til å hvile spillere, ja, bekreftet Mourinho.

– United kan hvile mange

Hvor mye av det som er fakta og hvor mye som er «mind games» vites ikke, men selv om han skulle hvile de fleste store stjernene er det ikke alle som tror at det blir walk-over for Arsenal.

– Selv et svakt United-lag vil trolig fortsatt slå Arsenal. De har råd til å hvile mange spillere, sier ex-United-spiller Roy Keane til ITV.

Keane støtter Mourinhos valg om å satse på Europaligaen. En seier i den turneringen vil gi en pokal, men også garantere en plass i Champions League.

– Jeg mener han gjør det riktige. Slik den siste uken har gått er det riktig å prioriere å vinne et trofé, sier Keane.

Ikke nødvendigvis b-lag

TV 2s Premier League-ekspert tror man skal ta Mourinhos uttalelser om reservepreget lag med en klype salt.

– Man vet aldri med Mourinho, men man kan aldri stole på det første utspillet, sier Hangeland.

– Uansett forventer jeg ikke at det blir en lett kamp for Arsenal. Om Mourinho bytter en del på laget er det en sinnssyk mulighet for de som kommer inne. Selv om det blir b-preget så er det schwung over en kamp mellom Arsenal og United.

Arsenal-manager Arsène Wenger har imidlertid ikke gitt opp en plass i topp fire. Franskmannen har aldri mislyktes i å ta klubben til Champions League, men denne sesongen er det en stor mulighet for det.

Og ulikt Mourinho er ligaen den eneste han har å satse på for å oppnå det målet. I tillegg venter bonusen med FA-cupfinalen.

– Vi har ingen valg, vi må slå dem, sier Wenger, vel vitende om at de trenger hjelp fra andre lag om det skal bli en topp fire-plassering uansett.

Tøffe tak

Han hevder at han ikke gleder seg over at Mourinho varsler et noe b-preget mannskap.

– Vi fokuserer på vår prestasjon. Jeg vet ikke hva Manchester United vil gjøre. Vi vet uansett at de har en stor stall med kvalitetsspillere. Bare en topprestasjon vil gi oss seieren vi ønsker oss, sier Wenger.

Og 67-åringen har all grunn til å være forsiktig. Han vet hvor vanskelig det er å slå Mourinho lag. På elleve Premier League-møter har Wenger aldri vunnet. (Seks uavgjorte og fem tap.)

Wengers eneste seier kom i Community Shield før 2015-2016-sesongen. Den sesongen endte med at Mourinho fikk sparken i Chelsea.

Manchester United-manageren har vært regnet å være franskmannen taktisk overlegen. Det kan bli vel så utslagsgivende som de elleve spillerne på banen.

– Det er umulig å se for seg at Mourinho legger seg ned mot Arsenal, sier Brede Hangeland.

– Han tok Chelsea på sin måte uten sitt aller beste lag og han hr garantert en plan klar for hvordan han skal ta Arsenal.

Vil røyke fredspipe

Kanskje på grunn av resultatene har Wengers og Mourinhos forhold har vært turbulent opp gjennom årene. Ordkrig på pressekonferanser ble fulgt av knuffing på sidelinjen i en kamp i oktober 2014.

Før kampen rekker franskmannen ut en hånd til portugiseren.

– Jeg er alltid åpen for nye ting i livet, og ja, jeg er åpen for fred, svarte han.

José Mourinho skjønner ikke helt fredsønsket. Han tror ikke det blir dårlig stemning mellom de to på Emirates søndag.

– Jeg husker vi tok hverandre i hendene på Old Trafford før og etter kampen. Jeg husker jeg traff ham i korridoren før pressekonferansene. Vi tok hverandre i hendene da også. Vi trenger ikke slutte fred når det allerede er fred. Jeg har ikke noe problem med ham. Jeg er en stor gutt. Jeg har vært i fotball hele livet. Jeg vet at et problem på banen den ene dagen ikke er et problem mer dagen etter, sa Mourinho torsdag kveld og avsluttet spøkefullt:

– Jeg tror de blir veldig fornøyde med meg siden jeg skal endre på laget til kampen mot Arsenal, lo han.