Ari Behn snakker ut om den dramatiske bilulykken: – Det var ikke min tur denne gangen

Bilen var fylt av kampestein og glass-splinter: – Hadde det vært flere i bilen, hadde det ikke gått bra, sier Ari Behn til TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Forrige fredag gikk det galt da kunstneren Ari Behn (44) var ute og kjørte i Lommedalen.

Det var dagen før datteren Maud Angelicas 14. bursdag, at Behn møtte på en lastebil som gjorde at han måtte legge seg ut på kanten av veien.

– Jeg skulle gjøre en liten unnamanøver, men langs den veien er det en veldig stygg kant. Jeg fikk hjulet på feil side av asfaltkanten, og havnet rett i grøfta. Jeg kjørte heldigvis ikke i mer enn rundt 60 kilometer i timen, men jeg føk 40-50 meter bortover, forteller Ari Behn til TV 2.

Ble hentet i ambulanse

TV 2 møter kunstneren i Tønsberg, der han skal åpne en utstilling som handler om livet – en uke etter det som kunne endt med døden.

– Det var en dramatisk ulykke. Jeg totalkrasjet bilen. Jeg ble hentet i ambulanse, og de sjekket meg over alt, sier Ari Behn videre.

– Det sto store glass-splinter inn over alt i bilen. Det var mange store kampestein og stygge ting inni bilen etterpå. Jeg er veldig glad for at jeg var alene i bilen. Ellers hadde det ikke gått bra, sier han.

– Små marginer mellom liv og død

Behn slapp unna med sjokket, og erfaringen vil han bruke til å lage ny kunst. Hendelsen ble en påminnelse for han.

TROR HAN HADDE ENGLEVAKT: Ari Behn havnet i en stygg ulykke forrige fredag. Nå gjør han seg klar til utstillingen Inferno i Tønsberg, og han maler vinger på en av dukkene han har utstilt. Foto: Benjamin Bakken / TV 2
TROR HAN HADDE ENGLEVAKT: Ari Behn havnet i en stygg ulykke forrige fredag. Nå gjør han seg klar til utstillingen Inferno i Tønsberg, og han maler vinger på en av dukkene han har utstilt. Foto: Benjamin Bakken / TV 2

– Jeg har alltid visst at det er små marginer mellom liv og død. Jeg prøver å ikke tenke så mye på det. Det var ikke min tur denne gangen heller. Men det var veldig nære på, sier Behn.

Tror det er mer mellom himmel og jord

Like etter ulykken la han ut et bilde på Instagram der han skrev at han hadde englevakt.

– Tror du det var en engel som passet på deg den fredagen?

– Jeg har alltid trodd det finnes mer mellom himmel og jord, sier Behn til TV 2.

Ari Behn stiller ut sine bilder sammen med Per heimly, Tor Rafael Raael og Mikael Persbrandt på utstillingen «Inferno», som vil reise rundt til flere steder i Norge.