Nils Olav Bakken (innfelt) ble funnet død og sterkt forbrent ved en skogsvei i Søndre Land. Her undersøker krimteknikere boligen hans.
Nils Olav Bakken (innfelt) ble funnet død og sterkt forbrent ved en skogsvei i Søndre Land. Her undersøker krimteknikere boligen hans. Foto: Privat/TV 2

Båldrapet ferdig etterforsket

Nils Olav Bakken (49) ble funnet død og sterkt forbrent i et bål ved en skogsvei i Oppland.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet er ferdig med etterforskningen av drapet på Nils Olav Bakken, og har sendt sin innstilling til statsadvokaten.

De tre siktede i saken, en 44 år gammel kvinne, hennes 20 år gamle sønn og hennes 36 år gamle ekskjæreste, ble torsdag varetektsfengslet for åtte nye uker etter å ha vært fengslingsmøter i Gjøvik tingrett.

– Bakgrunnen er at vi mener det vil støte allmennhetens rettsfølelse dersom de løslates, sier politiadvokat Kristian Johansen til NTB.

Nils Olav Bakken (49) fra Dokka i Nordre Land ble funnet død og sterkt forbrent i et bål ved en skogsvei i Søndre Land i Oppland lørdag 3. september i fjor. Politiet mener 49-åringen ble drept natt til denne lørdagen.

Alle de tre siktede ble pågrepet i midten av november etter to måneders etterforskning. Både kvinnen og hennes sønn har avgitt forklaringer som knytter dem til drapet. Kvinnen har nektet straffskyld, mens 20-åringen ikke har tatt stilling til skyldspørsmålet. Den 36-årige mannen erkjente imidlertid på sin side i januar straffskyld for medvirkning til drapet.

Det er planlagt at rettssaken vil gå for Gjøvik tingrett i uke 25 og 26. Det er satt av 10 dager til saken, der Jacob Ringsrød er ny forsvarer for mannen i 20-åra, mens Per Espen Lind fortsatt er forsvarer for 36-åringen, og Arnor B. Ilstad fortsatt er forsvarer for kvinnen.

(©NTB)