Norsk regissør-duo måtte godkjennes:

– Heldigvis var kjemien med Johnny Depp god

Det norske regissørene Joachim Rønning (44) og Espen Sandberg (45) håper på mer samarbeid med superstjernen Johnny Depp i fremtiden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Pirates of the Caribbean-filmene er en av Disneys aller største suksesser. Fansen har ventet i årevis på femte film i rekken. Nå nærmer det seg premiere – denne gang med to norske regissører.

– Det har vært fantastisk selvfølgelig. En stor utfordring, sier Espen Sandberg til TV 2.

TV 2 møter Espen Sandberg på luksushotellet The Thief i Oslo. Sammen med Joachim Rønning reiser han i disse dager verden rundt for å promotere filmen.

Stor overgang

Selv om regissørduoen har laget storfilmer i norsk målestokk, som Max Manus og Kontiki, så har overgangen fra norsk film til Hollywood vært større enn de kunne drømme om.

Tusenvis av statister, noen av de største skuespillernavnene i Hollywood på rollelisten, og hundrevis av millioner i budsjett, er ikke hverdagskost for to norske filmregissører.

– Kon-Tikis budsjett var vel på størrelse med matbudsjettet på denne her. Så det var ganske voldsomt, men det er klart at det er også en voldsom stor film, sier Sandberg.

– Hvordan fikk dere denne jobben?

– Den jaktet vi faktisk. Vi leste at det skulle lages en ny Pirates-film, og vi fant ut at den vil vi lage, for det er en sånn film som vi alltid har drømt om å lage. Så vi ringte rett og slett til Disney og sa at vi var interessert, sier en smilende Sandberg til TV 2

Last camera set up on #potc5 exactly a year ago #australia #timeflieswhenyourehavingfun #tbt ☠

Et innlegg delt av Joachim Rønning (@joachimronning)

Måtte godkjennes

Etter et tjuetalls møter sa Disney ja. Da gjenstod bare ett siste hinder før drømmejobben var kapret.

– Til slutt måtte vi møte Johnny Depp. Så da kom vi inn i traileren hans i 20 minutter, og fikk slått av en prat. Heldigvis var kjemien god, så da fikk vi jobben.

Nå håper Sandberg at deres første Hollywood-film blir en suksess som kan føre til mer samarbeid med superstjernen Johnny Depp.

– Vi ler mye sammen og har et veldig bra kreativt samarbeid, så jeg vil gjerne jobbe mer med han, sier Sandberg til TV 2.

Filmen har premiere i Norge 24.mai.

– Vi har fokusert på å lage en veldig morsom film, en veldig actionfylt film, men også en rørende film. Vi ville det skulle ha hele pakka, og det håper vi at vi har lykkes med.

Er du stolt?

– Veldig, smiler Sandberg.

Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge har norgespremiere 24. mai.