DEN GANG DA: Sol Campbell var kaptein for Tottenham, men forlot klubben til fordel for Arsenal i 2001. Det glemmer ikke fansen.
DEN GANG DA: Sol Campbell var kaptein for Tottenham, men forlot klubben til fordel for Arsenal i 2001. Det glemmer ikke fansen. Foto: Adam Butler

Utelatt til Spurs' avskjedsfest: – Han gjorde ingenting galt

Den tidligere Tottenham-kapteinen er ikke tilgitt for exiten i 2001.

Tottenham-fansen vil trolig aldri tilgi Sol Campbell (42) for overgangen til Arsenal sommeren 2001. At han i tillegg gikk gratis til erkerivalen, gjør det enda vanskeligere å svelge.

Denne sesongen er den siste Tottenham spiller på White Hart Lane, og søndag 14. mai spilles den siste kampen på arenaen. Det markeres med avskjedsfest for 80 tidligere spillere og trenere i klubben.

For mange er det kanskje ingen stor overraskelse at Campbell ikke har fått invitasjon, men midtstopperlegendens tidligere agent, Sky Andrew, reagerer på den forhenværende Tottenham-kapteinen ikke er å finne på gjestelisten.

– Jeg skulle ønske at han ble invitert. Spurs er en fantastisk klubb. De gjør det bra og har kanskje verdens beste startellever. Det hadde vært fint for ham å være der på det siste kampen på White Hart Lane, med mulighet for å avslutte med en god tone, sier Andrew til Talksport.

Han mener klienten ikke gjorde noe galt da han gikk til Spurs' største rival, til tross for at de liljehvite satt igjen uten en overgangssum.

– Du kan ikke dømme en spiller for å respektere kontrakten sin. Jeg vet at noen sier at Campbell lot kontrakten gå ut med vilje. Hvordan kunne han ha gjort det? Hvordan kan en spiller med to-tre år igjen av kontrakten, tenke at de vil la kontrakten løpe ut?

– Jeg vil bare gjøre det klart at Sol Campbell gjorde ingenting galt. Hans ansvar var å spille fotball, og det er klubbens ansvar å tilby spillerne sine en rettferdig kontrakt til riktig tid, sier agenten.

Blant Tottenham-supporterne er Sol Campbell omtalt som «Judas».

– Jeg er lei meg for situasjonen at jeg dro, og jeg er lei meg for måten det skjedde på. Jeg er lei meg for smerten det påførte dem, har Campbell tidligere uttalt, ifølge Daily Mail.

IKKE HØYT I KURS: Tottenham-fansen har siden 2001 uttrykt hva de mener om Sol Campbell. 
IKKE HØYT I KURS: Tottenham-fansen har siden 2001 uttrykt hva de mener om Sol Campbell.  Foto: Odd Andersen

Andrew hevder det var en vanskelig avgjørelse å ta for Campbell.

– Han nektet å snakke med andre klubber i januar, februar og mars. Ingen klubb i Europa kan nekte for det, for han ønsket å avklare situasjonen med Spurs først. Hans eneste tanke den gangen var å bli i Spurs, men til slutt så han muligheter andre steder, sier han.

Heller ikke Juande Ramos, som var klubbens manager da Tottenham tok siste trofé med Ligacupen i 2009, er blant gjestene, skriver The Mirror.

Campbell vant Premier League i sin første sesong som Arsenal-spiller. Det ble totalt to seriemesterskap, samt tre pokaler fra FA-cupen, under Arsène Wengers ledelse. FA-cupen vant han også med Portsmouth i 2008, mens han løftet Ligacup-trofeet som Tottenham-kaptein i 1999.

Han spilte to perioder i Arsenal, i tillegg til Tottenham, Portsmouth, Notts County og Newcastle frem til han la opp i 2011.

Neste sesong skal Tottenham spille hjemmekampene på Wembley.