NYTT TV 2-FJES: Programleder Erik Solbakken blir en del av TV 2-staben. Her er han avbildet etter å ha vunnet Gullruten for beste mannlige programleder i 2014.
NYTT TV 2-FJES: Programleder Erik Solbakken blir en del av TV 2-staben. Her er han avbildet etter å ha vunnet Gullruten for beste mannlige programleder i 2014. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Erik Solbakken (32) til TV 2

Programlederen går fra NRK til TV 2.

Erik Solbakken har vært i NRK siden 2004, hvor han blant annet har jobbet i NRK Super og vært moroklump sammen med Hasse Hope i humorprogrammet Karl Johan.

Solbakken forlot NRK i 2013 til fordel for produksjonsselskapet Norsk fjernsyn. Han har fortsatt som programleder på NRK gjennom selskapet. Nå er han klar for nye utfordringer i TV 2.

– Jeg takker for en veldig fin tid i NRK og vi skilles som gode venner. Sammen med Morten Ramm har jeg hatt lyst til å jobbe med et prosjekt, som TV 2 nå gir oss muligheten til å gjøre, sier Erik Solbakken.

Røper ikke hvilket program

TV 2 ønsker Solbakken velkommen med på laget.

– Vi ønsker Erik Solbakken hjertelig velkommen til TV 2 og gleder oss veldig til å jobbe med Erik her på kanalen. Både med drømmeprosjektet hans med Morten Ramm som allerede er i utvikling, og fremtidige programkonsepter, sier TV 2s programdirektør Jarle Nakken.

TV 2 ønsker ikke på nåværende tidspunkt å røpe hva humorduoen skal i gang med.

DUO: Hasse Hope og Erik Solbakken jobbet sammen i NRKs humorprogram Karl Johan. 
DUO: Hasse Hope og Erik Solbakken jobbet sammen i NRKs humorprogram Karl Johan.  Foto: Terje Pedersen /NTB scanpix

– Vi ser frem til å få en så erfaren og allsidig programleder som Erik Solbakken til TV 2. Hva slags program han skal lage sammen med Morten Ramm, gleder vi oss til å presentere ved en senere anledning, sier informasjonssjef i TV 2, Jan-Petter Dahl.

Når Solbakken blir å se på TV-skjermen er heller ikke kjent.

Ledet Eurovision

I mai 2010 ledet 32-åringen Eurovision Song Contest i Telenor Arena sammen med Nadia Hasnaoui og Haddy N'jie.

I 2011 ble han en del av NRKs underholdningsavdeling og den berømte gullrekka med programmet Popstokk.

I februar 2013 var han programleder i Melodi Grand Prix igjen, denne gangen sammen med Jenny Skavlan i Oslo spektrum.

Ble tobarnsfar

I 2015 ble Solbakken og kona Ellen tobarnsforeldre. Nyheten annonserte han selv på Instagram. Bildet han postet var verken av kona eller den nyfødte datteren, men av to aper.

– Da har jeg blitt tobarnspappa! Og nå etter et par dager må jeg si, alt står usedvanlig bra til med både mor og barn, skriver Solbakken til det humoristiske bildet.