Rashfords lure frispark ga sterk United-seier

Godt utgangspunkt før returoppgjøret for Manchester United.

Celta Vigo-Manchester United 0-1

Se frisparkscoringen i Sportsnyhetene øverst.

Marcus Rashford sendte Manchester United til semifinalen med sitt mål i ekstraomgangene mot Anderlecht, og samme mann sendte de røde djevlene et langt steg mot Europaliga-finalen torsdag kveld.

Rashford tok ansvar etter selv å ha skaffet United frispark etter halvspilt andreomgang.

En lur frisparkvariant, der Daley Blind løp over ballen og lurte keeperen over på feil bein, gjorde at spissen kunne hamre inn ledermålet til José Mourinhos menn.

– Det er et fantastisk treff, men keeper gjør ingen stor jobb. Det kommer i det hjørnet han skal ha kontroll på, og han blir overrasket over at den kommer i det hjørnet, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

Imponerer tidligere storscorer

Den tidligere engelske storscoreren Gary Lineker var mer imponert.

– Superbt av Rashford. Helt fantastisk bra. Han er 19 år og står frem for å ta frispark foran spillere som Pogba og hans like. Han har alt, roser Gary Lineker ifølge BBC.

– På banen ser vi ikke på alderen. Han har vært fantastisk denne sesongen, og han sa til meg at han følte at han ville ta den. Så satte han den, sier normal frisparktaker Paul Pogba i et intervju vist på MAX etter kampen.

19-åringen haltet da han gikk av banen med noen minutter igjen, men uten at det så ut som den mest alvorlige skaden. Og United trenger ham i form.

I Zlatan Ibrahimovics skadefravær har Rashford tatt steget opp til å avgjøre de store kampene. Det kan komme godt med i innspurten.

– Han er en 19 år gammel gutt som elsker fotball. Han jobber, han er moden, og det som betyr noe er ikke hans alder, men hans kvalitet, sier José Mourinho.

Med 1-0-seier borte har United tatt et godt utgangspunkt før returoppgjøret på Old Trafford neste uke.

– United har levert en meget solid bortekamp, og har vist at de har et mye høyere nivå enn Celta inne. Seieren er fullt fortjent, og mye skal gå galt om det ikke blir finale på Mourinho og co nå, sier Mathisen.

Manageren selv mener kampen er langt fra avgjort, men at den burde vært det.

– Jeg er veldig fornøyd med prestasjonen, men ikke med resultatet. Ved pause burde vi ha ledet med tre, eller minst to mål, men nå er resultatet åpent, sier han etter kampen.

– Vi spilte godt nok til å ha avgjort kampen, men vi må spille på Old Trafford. La oss håpe at Old Trafford ønsker oss der, for når de gjør det - da spiller vi godt.

United burde ledet

Før kampen var José Mourinho klar på at Europaligaen er prioritet denne sesongen og Manchester United burde nok ledet etter førsteomgang.

Celta Vigo og ex-Fredrikstad-spiller Daniel Wass fikk kampens første sjanse, men dansken fikk ikke den riktige retningen på hodestøtet, og etter det var det United som hadde de flerste store sjansene.

Først gjennom et godt Rashford-langskudd, før Henrikh Mkhitaryan var alene med Vigo-keeper Sergio Alvarez. Begge ble stoppet av spanjolenes sisteskanse, og målvakten var også i veien da Jesse Lingard fikk en stor mulighet etter 37 minutter.

I sentrum for Uniteds dominans: Paul Pogba.

– Det har ikke vært en fantastisk omgang, men Pogba har vært strålende med sine pasninger og sugende løp, skriver The Times' Henry Winter på Twitter.

Vigo med første sjanser før scoringen

Også i andreomgangen var det hjemmelaget som skapte de første sjansene, blant annet prøvde lagets andre danske, Pione Sisto, seg fra distanse. Ballen tok via et United-bein, men ble fistet over av Sergio Romero.

Men som i den første var det United som tok over etterhvert. Etter halvspilt andreomgang måtte Celta Vigo-forsvaret ty til ulovlige midler for å stoppe Marcus Rashford. Uten at det var nok.

Ajax har et godt utgangspunkt med tanke på å bli det ene laget i finalen etter 4-1 over Lyon onsdag.

Returkampene i begge oppgjørene går neste torsdag.