Berge avslører sin taktikk-hemmelighet

Landslagssjef Christian Berge er redd for å glemme. Da må man ha lapper.

Håndballgutta tok en stor skalp og hevnet finaletapet fra VM da de slo verdensmester Frankrike i EM-kvalik i Oslo Spektrum onsdag kveld.

Landslagssjef Christian Berge er hjernen bak landslagets oppsving.

Da han møtte TV 2 etter kampen, fortalte han villig vekk om hvordan han sørger for å ha kontroll på de detaljerte taktiske forberedelsene.

Se Berge avsløre hemmeligheten sin øverst

Ikke bare var hånden hans skrevet full av meldinger som «hent Fabregas ut av midt», lommene var også fulle av tettskrevne lapper.

– Det er lapper fra i dag, det er fra de to kampene i VM. Jeg går med lapper hele tiden i tilfelle vi skulle stå fast en plass, slik at man er ordentlig forberedt på hva som skal skje, forklarte Berge.

– Det er våre systemer, hva vi gjør om de går offensivt med to-ere og om de står 5-1. Spill i undertall og overtall. Det er mye å huske på med tanke på bytter.

Meldingene på hånden skrev han da han satt for seg selv før kampen og konsentrerte seg.

– Da hadde jeg ikke papir. Jeg arkiverer alt også, sa Berge.

Dermed skulle det være enda mindre tvil om at Norge slo Frankrike på grunn av flaks.

Men allerede lørdag er det et nytt møte mellom de to landene i EM-kvaliken. Selv om det er på bortebane, er ikke Berge avvisende til mulighetene for en ny seier.

– De liker ikke måten vi spiller på. Vi løper mye og vi løper fort. Da kan vi være med. Vi jobber med stabilitet nå. Vi kan ikke ha dupper, som da vi tapte for Litauen før jul. Guttene viser en vanvittig bra profesjonell holdning, roser landslagssjefen.

Er imponert

TV 2s håndballekspert Bent Svele er mektig imponert etter at Norge først tok seg til en VM-finale og så slår laget de tapte for i neste kamp.

– Det er ikke lenger bare tomme ord. Det er handling bak. Da vokser de på det. Berge har hatt troen på dette og sagt at de en dag skal stå på toppen av pallen. Det har han fått inn i hodet på guttene. Når de tror på det, da får man det kollektive løftet, sier Svele, som ga Berge ti på børsen etter Frankrike-seieren.

Landslagssjef Christian Berges plan gjelder i første rekke fram til og med 2020-OL. Norge har ikke spilt olympisk herrehåndball siden 1972.

Etter EM i Kroatia i januar neste år er dette mesterskapsprogrammet videre i herrehåndball:

2019: VM Danmark og Tyskland.
2020: EM Norge, Østerrike og Sverige.
2020: OL Japan (Tokyo).
2021: VM Egypt.
2021: Polen og Sverige.