ROMA-LEGENDE: Francesco Totti gir seg som spiller i Roma.
ROMA-LEGENDE: Francesco Totti gir seg som spiller i Roma. Foto: Tiziana Fabi

Francesco Totti (40) legger opp etter sesongen

Det bekreftet klubben onsdag.

Francesco Totti (40) legger opp etter inneværende sesong.

Det bekreftet den påtroppende sportsdirektøren Monchi onsdag.

– Francesco er Roma. Jeg ønsker å jobbe så tett med ham som mulig. Jeg ville elske å lære noe av det han kan, om det så bare er én prosent, uttaler Monchi.

Totti debuterte for Roma i 1993. 40-åringen står med 250 mål for hovedstadsklubben. Han vant serien med Roma i 2000/01-sesongen. I 2006 ble han verdensmester med Italia.

Totti går over i en ny rolle som direktør i klubben.

Tor-Kristian Karlsen er blant dem som tidligere har hyllet Totti.

– Vi snakker her om en helt fantastisk fotballspiller, som på verdensbasis dessverre har vært undervurdert. Et teknisk vidunder som samtidig var svært praktisk og alltid spilte med stor fremdrift. Han var komplett. Roma er en stor og viktig klubb i Italia, men langt mindre på verdensbasis. Det er litt synd at mange har oversett ham, men det er beundringsverdig at han takket nei til de største klubbene, sa Karlsen til TV 2 for et drøyt år siden.

Karlsen pratet med TV 2 i kjølvannet av gnisningene mellom Totti og trener Luciano Spalletti. Forholdet mellom de to surnet etter Spallettis første opphold i klubben (2009).

– Under Spallettis ledelse spilte Totti svært godt som «falsk nier», og Spalletti bygget, takket være Totti, en karriere på toppnivå. Etter mange år var imidlertid forholdet mellom de to ikke det samme som før. Da Spalletti trakk seg fra jobben etter to serierunder følte han seg «forrådt» av klubbens veteraner, sa Roma-ekspert og Corriere della Sera-journalist Luca Valdiserri til TV 2 i fjor.

Da Spalletti kom tilbake i 2016 plasserte han Totti på benken.

Men kjærlighetsforholdet mellom Roma-fansen og «Il Capitano» blomstrer som aldri før. Nå trer han inn i en direktør-rolle. Det er i hvert fall det Roma sier offisielt.

Selv er Totti mer kryptisk rundt egen fremtid. Etter helgens derbytap mot Lazio sa han følgende til pressen:

– Alle andre sier at jeg legger opp ved sesongslutt. Det er ikke jeg som sier det...