mMan trenger ikke å bruke hundretusener på en stor buss for å ha det gøy i russetiden, mener jentegjengen som durer rundt i bitte lille «Pumbaa».

«Pumbaa» er en eldre Hyundai Atos hvor det knapt er plass til mer enn én eller to sixpack i bagasjerommet. Det er nemlig fra før av fylt opp med en stor basskasse.

Jakker og andre ekstraklær må puttes i skiboksen som den bitte lille russebilen beleilig nok er utstyrt med. Gjester i bilen kan de fire eierne av bilen glemme, iallfall hvis de har sjåfør en kveld: da er det rett og slett ikke plass til flere.

Kostet 4.000

Bilen ble kjøpt inn for 4.000 kroner inklusiv basskassa. Når man legger til jentegruppas «Pumbaa»-gensere, bensin for hele russetiden og annet som er nødvendig i russetiden, regner gjengen med at de fortsatt ligger godt under 10.000 kroner i utgifter.

Det er akkurat passe, mener Thea Meland (18), Synne Matheson Paulseth (18), Rebecka Kristensen (19) og Halimo Awil (18).

– Russetiden handler om å være sammen med venner og kose seg. Man må ikke ha den største bussen med det feteste anlegget, sier Synne.

Synes det blir mye penger

Hun og venninnene mener ambisjonene og pengebruken rundt de største russebussene kan være i meste laget innimellom.

– En van kan fort koste mellom 40.000 og 100.000 kroner i innkjøp. Legg til anlegg, lyseffekter og nytt interiør, så blir det mye penger, sier Synne.

De har ennå ikke vært utenfor fylket med «Pumbaa». Men onsdag bærer det av gårde til Tusenfryd, og til helgen skal «Pumbaa» rulle opp til Lillehammer.

Ikke fått noen russebusspriser

Det er mange kåringer rundt russebussene under russetiden, og det deles ut priser i kategorier som konsept, interiør, eksteriør, lyd, lys og mye annet. Foreløpig har ikke «Pumbaa» blitt tildelt noen priser.

– Men dukker kategorien «Norges minste russebil», vinner vi nok, ler jentene.

PS: Om noen fra fjorårets russekull synes de har sett jentenes russebil tidligere, så har de helt rett. Theas storesøster og vennene brukte den samme bilen i fjor.

Flere bil og motorsaker fra Frederiksstad Blad finner du her:

Les også: Hørt den om han som glemte å lukke takluka på Mercedesen..?

Video: Dette gjør du ikke med hvilken som helst bil...