FØRSTE GJEST: Langrennsstjerne Petter Northug er første turfølge med Gutta på tur.  
FØRSTE GJEST: Langrennsstjerne Petter Northug er første turfølge med Gutta på tur.   Foto: TV 2

Gutta på tur har startet reisen – dette er første turkamerat

Petter Northug (31) er førstemann ut til å slå følge med Gutta på tur.

Fra 1995 til 2002 fikk Bjørn Dæhlie (49), Vegard Ulvang (53), Arne Brimi (60) og Arne Hjeltnes (53) 800.000 seere til å benke seg foran TV-skjermen og følge guttas ferd til reisemål verden over.

Tidligere i vår ble det kjent at Gutta på tur gjør comeback på TV-skjermen til høsten, og nå har de startet reisen.

– Det er utrolig stas å være samlet igjen. Ulvang stilte i t-skjorte fra 1994, så jeg føler nesten det er som om forrige «Gutta på tur»-runde var i går. Nostalgisk, rett og slett, forteller Arne Hjeltnes.

Til Galdhøpiggen

Første turkamerat er Petter Northug (31), som blir med Gutta på tur til Galdhøpiggen.

– Petter hadde aldri vært på Galdhøpiggen tidligere, og vi fikk en helt fantastisk dag med tur opp dit i går. Nydelig vær, vindstille og strålende sol. Dette gleder vi oss til å vise TV 2-seerne til høsten, sier Hjeltnes.

– En ære

De gleder seg til å ha med trønderen på tur.

– Vi er veldig glade for at Petter ville være med oss på tur. Han er en uhøytidelig og trivelig trønder, en folkekjær type i tradisjon etter Ulvang og Dæhlie, konstaterer Hjeltnes.

Northug selv synes det er en ære å få være med gjengen på tur.

– Gutta på tur er jo et legendarisk TV-konsept. Da jeg var yngre var Bjørn Dæhlie og Vegard Ulvang store forbilder for meg, så det er utrolig stas for meg å få være med når de nå lager nye programmer, sier 31-åringen.