Jordan Edwards ble skutt og drept av en politimann mens han satt i en bil sammen med sin bror og andre venner. 
Jordan Edwards ble skutt og drept av en politimann mens han satt i en bil sammen med sin bror og andre venner.  Foto: Handout/NTB Scanpix

Politimann fikk sparken etter å ha drept Jordan (15)

Politimannen skjøt flere skudd mot bilen Jordan og flere venner satt i.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politimannen som skjøt 15 år gamle Jordan Edwards som var i ferd med å forlate en fest lørdag, har fått sparken, melder amerikanske medier.

Politimannen er identifisert som Roy Oliver. Han skal ifølge politisjefen i Balch Springs Police Department, Jonathon Haber, ha brutt gjeldende regler. Han vil imidlertid ikke spesifisere hvilke regler som er brutt ettersom Oliver kan anke saken.

Skutt i hodet

Jordan ble truffet i hodet av et av de mange skuddene som ble avfyrt mot bilen han satt i. Han døde av skadene.

Først gikk politiet ut og forklarete at ungdommene rygget bilen aggressivt mot Oliver, og at han derfor så seg nødt til å skyte.

Videobilder fra politiets egne kroppskameraer viser imidlertid at bilen var rolig på vei framover, bort fra Oliver som fortsatte mot bilen og ga ordre.

– Brudd på våre kjerneverdier

– Etter å ha vurdert videoen, så mener jeg at skytingen ikke oppfylte våre kjerneverdier, sa Harper på en pressekonferanse mandag.

– Jeg skulle forte meg å gi en rapport, og uttalte meg feil, unnskyldte Harper seg etter videobildene ble kjent.

Politiet rykket ut til bolighuset etter meldinger om at flere ungdommer var beruset. Politiet har også forklart at de hørte skudd, men dette er ikke bekreftet.

Jordans familie sier de er takknemlige for at sannheten er kommet fram, og at de i all sin smerte håper politiet gjør noe med kulturen blant sine betjenter slik at ingen andre skal oppleve noe tilsvarende.