Politiet dro til Kongsveien for å finne ut hvem som stod bak stuntet som skapte trafikkfarlige situasjoner.
Politiet dro til Kongsveien for å finne ut hvem som stod bak stuntet som skapte trafikkfarlige situasjoner. Foto: Mari Hvattum

Politiet om falske sedler som endte opp langs veien: – Ufattelig dårlig idé

Både politiet og Norges Bank ut mot PR-stunt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag kveld la politiet i Oslo ut melding på Twitter om at falske pengesedler skapte trafikkfarlige situasjoner.

«I Kongsveien har noen smarte hoder kastet ut «falske pengesedler» som reklame. Skaper trafikkfarlige situasjoner», skrev Oslo-politiet.

Det viste seg å være flyers utformet som hundrelapper på den ene siden. På den andre siden står det at det gjelder som rabattkupong på et piercingstudio i Oslo.

– Dette er både forsøpling og brudd på vegtrafikkloven, og er en ufattelig dårlig idé, sier operasjonsleder Finn Belle til TV 2.

– Ikke bra

Studioinnehaver Cecilie Kristensen reagerer med vantro når vi kontakter henne.

– Å herregud, dette er ikke bra, sier hun.

Falske sedler som viste seg å være rabattkuponger skapte i følge politiet trafikkfarlige situasjoner.
Falske sedler som viste seg å være rabattkuponger skapte i følge politiet trafikkfarlige situasjoner. Foto: Mari Hvattum

Hun forklarer at de har hatt disse sedlene som flyers i mange år, og at hun ikke aner hvordan de har havnet langs Kongsveien.

– Jeg skal ta det opp med våre mange ansatte, men det kan også hende noen har tatt en bunke fra ett eller annet sted og kastet dem ut. Vi har mange av disse, forklarer hun.

Banken tok kontakt

I tillegg til den lite hyggelige overraskelsen fra politiet, har også Norges Bank tatt kontakt om sedlene. Det skjedde i forrige uke.

– De sa vi måtte endre litt på layout og størrelse fordi de er for like originale sedler, så nå må vi endre litt på markedsføringen vår, sier hun.

Hun lover å ta en snakk med de ansatte for å prøve å forhindre at sedlene kommer på avveie igjen.