Rekord-Ronaldos hat trick knuste Atlético Madrids forsvarsmur

– Det skal egentlig ikke være mulig, sier ekspert om Ronaldos utvikling.

Real Madrid-Atlético Madrid 3-0

Se alle målene i Sportsnyhetene øverst.

Den uforlignelige Cristiano Ronaldo sendte Real Madrid et sjumilssteg mot Champions League-finalen.

Et fantastisk hat trick av den store målkongen i Mesterligaen ga Real 3-0 mot byrival, og normalt sett defensivt solide Atlético. En heading, et knallhardt skudd og en plassert og upresset avslutning.

Scoringene tar Ronaldo opp på 103 mål i Champions League totalt. 52 av dem er kommet i sluttspillet, 51 i gruppespillet.

Alt sammen er rekorder.

– Det var en fantastisk lagprestasjon, og jeg er heldig som fikk æren av å score tre mål, sier Ronaldo selv etter kampen ifølge BBC.

– Vi har en fordel, men dette er ikke over. Atlético er et veldig sterkt lag. De er ikke i semifinalene ved en tilfeldighet, og vi må konsentrere oss på onsdag.

Ronaldo, som til tider har blitt buet på denne sesongen, fikk selvsagt stående applaus etter prestasjonen.

– Det eneste jeg ber om er at Santiago Bernabeu ikke piper på meg. Bortsett fra det vil jeg alltid gi alt for supporterne.

Ronaldo scoret også hat trick da Real Madrid vant kvartfinalen mot Bayern München.

Superlativene flagrer

Og selv om man så godt kjenner til trusselen var Ronaldo tilnærmet umulig å stoppe for Atlético Madrids forsvarsmur.

– Hva skal man si? Mannen er jo helt vanvittig, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

– For en spiller! For en maskin! For en målscorer! Han gjør det gang etter gang, og akkurat i kveld dropper vi sammenligningen med Messi. I kveld skal Ronaldo hylles, for nå sender han mest sannsynlig Real Madrid til nok en finale i Champions League. Vi er heldige som lever i en tid hvor Messi og Ronaldo leverer på dette nivået.

Den tidligere storscoreren Gary Lineker kaller Cristiano Ronaldo ukuelig.

– Hvorfor klarer man ikke stoppe ham?

– Han har utviklet seg som spiller gjennom hele karrieren, og nå er han jo en helt annen spiller enn den Ronaldo som slo gjennom. En av tidenes råeste målmaskiner, og den jobben han har lagt ned for å tilpasse seg sin nye rolle er enorm, sier Mathisen.

– Det skal jo egentlig ikke være mulig slik fotballen har utviklet seg, men her leveres det altså uke etter uke, sesong etter sesong. Mens skiløpere og syklister er i toppform et par uker i året er Ronaldo og Messi i toppform 52 uker i året.

Tidlig ledelse

Ronaldo fikk selvsagt også hjelp av et godt lag. Real Madrid var best gjennom hele kampe og startet forrykende. Allerede etter ti minutters spill stod det 1-0, signert Ronaldo.

På det første innleggsforsøket var Ronaldo offside-plassert, men da fikk Atlético headet unna uten at Real-angriperen forstyrret forsvareren.

Ballen gikk imidlertid ikke lenger enn til Casemiro som fikk slått inn igjen. Da var en onside-plassert Ronaldo sterkest i duellen og stanget ballen i nettet.

En korrekt avgjørelse ikke å blåse på det første innlegget, ifølge ekspertisen.

– Det er ingen offside, sier Jesper Mathisen.

– Det som må vurderes er om han utfordrer forsvarer om ball og/eller om han forstyrrer ham. Dette krever for eksempel at han er tett på og/eller i synsfeltet til forsvarer. Det er han ikke i dette tilfellet, og derfor har det ingenting å si at han står i offside når det første innlegget kommer.

Ronaldo igjen

Hjemmelaget var det klart førende laget i innledningen av kampen, og kunne fort ha ledet med både to og tre.

Karim Benzema var blant annet nær å lykkes med et spektakulært saksesparkforsøk, men denne kvelden skulle bare handle om en mann.

Gjestene kom tilsynelatende stadig bedre med i kampen, uten at de klarte å skape de helt store sjansene.

Det gjorde derimot Real Madrid. Med 17 minutter igjen tok Real Madrid og Ronaldo et langt steg mot Champions League-finalen.

Karim Benzema gjør forarbeidet med å holde på ballen under sterkt press, før han sentret videre til Ronaldo. Portugiseren var litt heldig da Filipe Luis ikke klarte å få ballen unna, men når han først fikk sjansen var han nådeløs og hamret inn 2-0.

... og igjen

Atlético Madrid var avhengig av et reduseringsmål for å ha et reelt håp om avansement. Et bortemål ville betydd mye for byrivalen.

Men å åpne seg opp for kontringer var farlig og med fem minutter igjen kom den nådeløse kontringen som gir Real Madrid et drømmeutgangspunkt.

Ronaldo førte opp på høyrekanten, ga ballen til Lucas Vásquez som dro seg ned til dødlinjen og spilte ballen tilbake ut til Ronaldo som helt upresset kunne sett inn 3-0.

Med det må Atlético Madrid levere en snuoperasjon av de sjeldne dersom det skal bli Champions League-finale i Cardiff.

– Fotball er fantastisk fordi alt kan skje. Det blir en umenneskelig oppgave å snu det, men i fotball kan alt skje, sier Diego Simeone i et intervju vist på Viasat etter kampen.

Atlético Madrid-treneren var også stum av beundring for Cristiano Ronaldo.

– Han er, sammen med Leo Messi, verdens beste. Det er helt fantastisk å se ham når han er slik som i dag.