President i Norges Røde Kors, Sven Mollekleiv. Her under en konferanse om integrering. 
President i Norges Røde Kors, Sven Mollekleiv. Her under en konferanse om integrering.  Foto: Kallestad, Gorm

Røde Kors-sjefen inn som megler i Edvartsen-saken

Sven Mollekleiv skal få i gang dialogen på et nytt møte i saken onsdag.

President i Norges Røde Kors, Sven Mollekleiv, går inn som megler i dommerkonflikten. Det melder NRK.

Mollekleiv er leder i Norges Fotballforbunds etiske komité.

– Onsdag møtes de involverte partene i den såkalte dommerstriden til samtaler rundt samme bord. Ikke for å forhandle eller for å drøfte konkrete løsninger, men for å snakke om situasjonen og posisjonene, sier Pål Bjerketvedt til NRK.

I tillegg til Mollekleiv kommer Svein-Erik Edvartsen, dommersjef Terje Hauge, leder av Konkurranseavdelingen i NFF, Nils Fisketjønn og lederen av dommerforeningen, Ola Hobber Nilsen til å delta på møtet.

– Jeg skal tilrettelegge for en dialog i møtet, også er det opp til partene å komme til en enighet og løsning. Det er det vi håper på. Det er det beste for norsk fotball, sier Mollekleiv til NRK.

Dommerkonflikten kom til overflaten etter at Svein-Erik Edvartsen ble vraket til første serierunde på grunn av interne uenigheter mellom Edvartsen og dommersjef Terje Hauge.

Den konflikten ble løst etter at dommeren koblet på advokat John Christian Elden, men det viste seg at spliden stakk dypt også opp mot de andre dommerne.

På et oppvaskmøte i forrige uke kom det frem at flere andre dommere følte seg mobbet og trakkasert av Edvartsen. Dommerkollegene ønsker å fjerne Edvartsen som dommer, mens Edvartsen selv kaller det hele et stygt spill.