Sportsdirektør Torgeir Bjarmann i LSK på  Vigernesjordet ved Åråsen i fjor høst.
Sportsdirektør Torgeir Bjarmann i LSK på Vigernesjordet ved Åråsen i fjor høst. Foto: Ruud, Vidar

Bjarmann sier opp i Lillestrøm

Sportsdirektøren har levert sin oppsigelse, men er tilgjengelig frem til 31. oktober.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det kommer frem i et leserbrev til Romerikes Blad.

Bjarmann, som har vært sportsdirektør i over åtte sesonger, oppgir at han ønsker mer tid med familien.

– Det finnes kun en årsak til jeg ønsker å avslutte jobben nå, og det er at jeg ønsker å få et mer tilnærmet «vanlig» familieliv, skriver Bjarmann.

– Etter snart 25 år som ansatt som spiller og leder i LSK, så er det snart slutt. Det betyr at jeg over halve livet har levd med LSKs resultater på godt og vondt. Å jobbe i LSK har vært en livsstil, så det kommer til å være veldig spesielt og uvant å bli en som kun skal følge med fra utsiden.

Den tidligere spilleren med over 300 kamper for klubben har vært under hardt press og fått krass kritikk både av supportere og presse.

Blant annet vakte det harme da 48-åringen ikke stilte på det årlige supportermøtet, men istedet prioriterte en kamp for sønnens lag – som han trener.

– Det vil sikkert være noen som tenker at jeg gir meg på grunn av kritikk fra lokalpressen, fra noen supportere og andre på sosiale medier. Det stemmer absolutt ikke. Jeg kan love dere at man blir temmelig hardhudet i denne bransjen, skriver Bjarmann.

Sportsdirektøren har en oppsigelsestid på seks måneder, noe som vil bety at han i tilfelle står i jobben til nær sesongslutt.

Lillestrøm skriver på sine nettsider at Bjarmann vil være tilgjengelig for klubben frem til 31. oktober 2017, og at han blir å treffe på Åråsen fremover.

– Styret har forståelse for at Torgeir, etter om lag 25 år som spiller og sportsdirektør i klubben, nå ønsker å kunne bruke sin tid på andre ting enn kun Lillestrøm Sportsklubb. Vi håper likevel at klubben kan dra nytte av Torgeirs erfaring og kompetanse også etter 31. oktober, sier styreleder Morten Kokkim.

Det gir også klubben tid til å vurdere hvordan klubbens sportslige oppsett skal være.

Bjarmann skriver selv i leserinnlegget at tidspunktet er godt for at han gir seg.

Det er ingen pågående kontraktsforhandlinger. Trenerne har kontrakt ut neste sesong, og det har også flesteparten av spillerne. Økonomien er stabil og planleggingen for neste sesong er ikke startet, hevder han.