Nicklas Bendtner frir til Hareide

Nicklas Bendtner vil tilbake på landslaget, men landslagssjef Åge Hareide har ikke hastverk med å hente inn spissen igjen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nicklas Bendtner (29) endte måltørken mot Sarpsborg mandag kveld med en vakker scoring.

Den 23. mai tas den neste landslagstroppen til Danmark ut. Spissen legger ikke skjul på at han gjerne blir med i den.

– Jeg har selvsagt ambisjoner om å komme tilbake og spille for Danmark. Så lenge jeg er fotballspiller, har jeg det, sa han til TV 2 etter kampen mandag kveld.

Landslagssjef Åge Hareide maner derimot til tålmodighet med stjernespissen.

– Det er blitt hausset voldsomt opp. Han har spilt lite i lang tid. Man må gi gutten en mulighet til å komme tilbake til normalt nivå. Da trenger du litt tid, sier Åge Hareide til TV 2.

Mai kan derfor være for tidlig for Bendtner.

– Jeg håper han er i god form når han skal begynne å spille europeiske kamper. Det er da vi må se nivået hans og sammenligne med det vi har behov for, sier Hareide.

– Han er ikke aktuell før til høsten da?

– Alle er aktuelle. Per nå spiller han i Rosenborg. Så skal vi ta ut en landslagstropp 23. mai, så får vi se hvem som er med der.

Bendtner har ikke spilt for det danske landslaget siden 2-2 mot Sverige 17. november 2015. Totalt har han 74 kamper for landet sitt.

– Det er alltid en ære å spille for Danmark. Jeg har spilt mye for Danmark og vet hva det handler om, slår Bendtner fast.