Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

José Mourinho har sett seg lei på Manchester United-spillernes bruk av sosiale medier.

Ifølge The Independent har United-manageren innført strenge regler for spillernes bruk av tjenester som Twitter, Facebook, Snapchat og Instagram.

A-laget har fåt beskjed om at klubben ikke ønsker at de publiserer noen bilder fra trening, 48 timer før kamp og spesielt ikke fra lagbussen på vei til kamp.

Grunnen er todelt.

Mourinho er frustert over hvor mye spillerne gjør offentlig, og ønsker å begrense informasjonsstrømmen ut av klubben. Spesielt på det avisen kaller «sensitive» tider i forbindelse med kamper.

I tillegg er portugiseren bekymret over at spillerne er for lite fokusert på kampdager. I en hektisk innspurt med både Europaliga-semifinaler og kampen om topp fire i Champions League krever han full konsentrasjon om oppgavene på banen.

– Setter klubben i dårlig lys

Portugiserens nye krav er blitt kommunisert til spillerne, men også til spillernes sosiale medier-team. For dagens storstjerner er det ikke uvanlig å ha hjelpere på dette området.

Spillere som har blitt bedømt til å gi bort for mye i sosiale medier har fått en reprimande av klubben.

Ifølge klubben var en slik episode i november da en skadet Luke Shaw la ut en video av at han trente hjemme. Det mente Mourinho satte i klubben i det dårlig lys – som om de ikke gjorde jobben skikkelig for å få ham i form.

Mourinho har også tidligere snakket ut om sosiale medier, og den negative påvirkningen dette har på spillerne nå til dags.

– 23-åringer er barn

Det er den store forskjellen fra da han startet som manager og til nå.

– Jeg har måttet tilpasse meg en ny verden og hvordan unge spillere er nå. Jeg har måttet forstå forskjellen med å jobbe med en gutt som Frank Lampard, som da han var 23 år allerede var en mann. Han tenkte fotball, jobb og profesjonalitet. Dagens 23 år gamle gutter er barn, sa Mourinho i et intervju med France Football i mars.

Kjernen i problemet er smarttelefoner og sosiale medier.

– For ti år siden hadde ingen spillere mobiltelefoner i garderoben. Slik er det ikke lenger, sa Mourinho.

– Dersom du stopper en spiller fra å gjøre noe, selv om det er noe dumt, på sosiale medier, så jobber du mot naturen deres.

Anklager spillere for å være uproffe

De nye tiltakene skal være med på å endre kulturen i United-troppen, som han mener er blitt for «soft», skriver Independent.

Mourinho har ved flere ganger anklaget spillere for ikke å være seriøse nok denne sesongen. Luke Shaw og Anthony Martial er blant spillerne som har fått passet påskrevet for ikke å følge ordre, eller ikke forstå hva ordren her.

Som motvekt har Marcus Rashford blitt holdt frem som en foregangsfigur når det kommer til profesjonalitet.

Med Uniteds enormt hektiske kampprogram ut sesongen, og sosiale medier-forbud to døgn før kamp bør det bli lite aktivitet fra stjernene av Old Trafford frem til sommerferien.

Luke Shaws treningsvideo:

Ticking over on my weekend off 🏋👍🏻

Et innlegg delt av Luke Shaw (@lukeshaw23)