Gulljenta Shelmith (16) med rørende dans – vil fortelle et helt spesielt budskap

Fredag kveld står Shelmith Mwenesi (16) på Norske talenter-scenen for å fortelle et historie om seg selv med dansen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var mange som ble både imponert og rørt da de så bergensjenta Shelmith Mwenesi (16) opptre med sin danseaudition på Norske talenter-scenen i januar.

Også dommerbordet ble imponert – og dommer Suleman Malik ble så oppslukt av dansen at han valgte å trykke på gullknappen, og sende Shelmith rett til finalen i talentkonkurransen.

– Først skjønte jeg det ikke. Det er det største som har hendt meg, og det betydde utrolig mye, forteller Shelmith til TV 2.

Skal fortelle en historie

Fredag kveld står Shelmith på scenen for andre gang, og denne gang på direktesendt TV.

Nå er hun på plass i Oslo, og TV 2 møter dansejenta innimellom danseprøver og opptreden på Oslo rådhus foran alle Nordens ministere.

Hun har klart for seg hva hun skal gjøre fredag kveld:

– Jeg skal fortelle en historie. Gjennom livet mitt er det mange ting som har vært vanskelig, men i dag har jeg det fint. Jeg vil vise at det som har vært vanskelig, kan bli bra, sier Shelmith til TV 2.

Kom til Norge for fire år siden

Shelmith kom til Norge fra Kenya for fire år siden. Nå går hun første året på videregående, og hun bor hos en fosterfamilie i Bergen.

KLAR FOR SCENEN IGJEN: Shelmith Mwenesi (16), her på Aker Brygge i Oslo. Foto: Margrethe Miljeteig / TV 2
KLAR FOR SCENEN IGJEN: Shelmith Mwenesi (16), her på Aker Brygge i Oslo. Foto: Margrethe Miljeteig / TV 2

– Det er så mange som har støttet meg. Med denne dansen vil jeg vise mange følelser, og jeg vil takke alle som har hjulpet meg. Jeg håper jeg kan spre litt glede tilbake, sier hun.

Shelmith er glad for at hun har kommet til Norge. Det var også da hun kom hit, at hun fant et dansemiljø som hun ble en del av. Hun begynte å gå på danseøvelser og samlinger, og hun begynte å øve hver dag.

– Norge er et flott sted. Det var to ting som slo meg da jeg kom: Det er litt kaldt her, og bygningene som står her, er ofte bygd for veldig lenge siden. Ellers synes jeg nordmenn er veldig hyggelige, og det føles tryggere her, sier hun.

Variert på scenen fredag kveld

Fredag kveld deler Shelmith scenen med akrobatørene Flying High, operasangeren Louis, gitarspilleren Tristan, rockerne Ludmila og Orestes, trommeslageren Bendik, popsangeren Sebastian, magikeren Fredrik og dansegruppa Gemini Crew.

– Jeg gleder meg mest – men jeg er også veldig nervøs, sier Shelmith.