TERRORIST: Bildet viser den tidligere tyske rapperen Denis Cuspert, som snudde seg til IS og reiste til Syria. Der byttet han navn til Abu Talha al-Almani.
TERRORIST: Bildet viser den tidligere tyske rapperen Denis Cuspert, som snudde seg til IS og reiste til Syria. Der byttet han navn til Abu Talha al-Almani. Foto: Henning Kaiser

fbi-skandale:

FBI-ansatt skulle etterforske IS-terrorist – endte opp med å gifte seg med ham i Syria

Kvinnen sa hun skulle på familiebesøk til Tyskland, men dro i stedet til Syria for å gifte seg med IS-terroristen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En daværende FBI-ansatt, Daniela Greene (38), giftet seg i 2014 med en IS-terrorist, melder CNN i en lengre reportasje.

I 2014 reiste Greene til Syria og giftet seg med mannen hun skulle etterforske i forbindelse med jobben som oversetter for FBI. Greene advarte også IS-terroristen om at han var under etterforskning.

Opplysningene har aldri før vært kjent, men kommer frem i rettsdokumenter som CNN har fått tilgang til.

Tysk rap-terrorist

Mannen Greene giftet seg med var opprinnelig en tysk rapper, Denis Cuspert (39), som hadde snudd seg til IS. Han kom i FBIs søkelys da han rekrutterte stadig flere voldelige terrorister gjennom internett, og flyttet selv til Syria i 2013.

I sine sanger roste han Osama Bin Laden og truet tidligere president Barack Obama, skriver CNN.

Greene på sin side var en høyt betrodd ansatt i FBI med god kjennskap til tysk språk. I 2011 ble hun ansatt som oversetter i FBI og fikk en topphemmelig sikkerhetsklarering for å etterforske Cuspert.

Løy til FBI

I april 2014 fortalte Greene til sin arbeidsgiver at hun skulle besøke familien sin i Tyskland. I stedet tok hun et fly til Istanbul og reiste derifra videre til en grenseby nær Syria.

Der fikk hun kontakt med tyske Cuspert, som fikk henne over grensa. De to giftet seg og bodde sammen i rundt en måneds tid.

Flyktet hjem igjen

I juli 2015 begynte hun imidlertid å angre på valget sitt, og sendte ifølge rettsdokumentene flere mailer til bekjente om at hun ønsket å komme hjem til USA igjen og at hun «virkelig hadde rotet det til».

Hun klarte å flykte tilbake til USA, hvor hun umiddelbart ble arrestert og la alle kort på bordet. Dommen ble to år i et føderalt fengsel.

I fjor sommer ble Greene løslatt.

FBI: – Har styrket sikkerhetstiltak

I en uttalelse til CNN sier FBI at de etter Greene-saken har «tatt flere skritt for å identifisere og redusere sikkerhetsproblemer. FBI fortsetter å styrke sine beskyttende tiltak for å utføre sitt arbeid».

Ifølge advokaten havnet hun i situasjonen på grunn av sin godtroenhet.

– Hun var bare en velmenende person som havnet oppi noe som var for mye for henne, sier Shawn Moore, kvinnens advokat.